F-35’ten, F-16 modernizasyonuna Türkiye ! ABD’li Wallander: “Bu planı tamamen destekliyoruz”

f16 türkiye
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre ABD’den Türkiye’nin F-16 filosunu modernize etme planlarına tam destek geldi. Sabah Gazetesi, F-35 projesinin ortağı iken siyasi tercihler (Türkiye, Rahip Brunson krizi sebebiyle F-35 programından çıkarıldı) nedeniyle skandal bir şekilde proje dışı bırakılan Türkiye’nin F-16 modernizasyonuna düşüşünü, ABD Savunma Bakanlığı Müsteşarı Wallander’ın, “Bu planı tamamen destekliyoruz. Güçlü Türk savunması güçlü bir NATO demek” sözleriyle verdi.

Sabah’ın haberine göre; ABD Savunma Bakanlığı Müsteşarı Wallander, “Bu planı tamamen destekliyoruz. Güçlü Türk savunması güçlü bir NATO demek” sözlerine yer verdi.

ABD Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Savunma Bakanlığı Müsteşarı Celeste Wallander, yönetimin Türkiye’nin F-16 filosunu modernize etme planlarını desteklediğini söyledi. Wallender, Beyaz Saray Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby ile bir grup gazeteciye açıklamalarda bulundu.

“PLANI TAMAMEN DESTEKLİYORUZ”

Türkiye’nin yeni F-16 satın alma ve mevcut F-16’larını modernize etme talebini değerlendiren Wallender, “ABD, Türkiye’nin F-16 filosu için modernizasyon planlarını tamamen destekliyor.” dedi.

“GÜÇLÜ SAVUNMA GÜÇLÜ NATO DEMEK”



Wallender, Türkiye’nin güvenliğinin NATO’nun güvenliği demek olduğunu belirterek, “Bu planlar şu anda çalışılıyor ve sözleşme süreci için üzerinde çalışılması gerekiyor, ancak ABD Türkiye’nin savaş uçağı filosunun modernizasyonunu destekliyor, çünkü bu NATO güvenliğine katkıda bulunuyor. Güçlü Türk savunma kabiliyeti, güçlü bir NATO savunmasına katkıda bulunur.” ifadelerini kullandı.

Bu Yazıya Tepki Ver