Fatih Erbakan Cumhur İttifakı’na mı koşuyor?

Fatih Erbakan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erken seçim ve seçim ittifakları gündeminin ortasına düşen, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın, daha 1,5 ay önce Trabzon’da yaptığı açıklamaların neredeyse birebir aynısını bu kez Düzce’de yapması ve muhalefeti hedef alması, “Fatih Erbakan tercihini Cumhur İttifakı’ndan yana mı kullanacak?” sorusunu akıllara getirdi.

Düzce’de bir restoranda partililerle bir araya gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, gazetecilere açıklamalarda bulundu. İşte, Millet İttifakı ve muhalefet partilerini, Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerden daha sert eleştiren ve muhalefetteki partilere yönelik kullandığı ifadelerle adeta ipleri koparan Fatih Erbakan’ın zehir zemberek sözleri…

“TAKMIŞLAR KAFAYI PARLAMENTER SİSTEME”

Muhalefet partilerinin parlamenter sisteme taktığını söyleyen Erbakan, “Bir defa bu malum muhalefet partileri her akşam televizyonlarda parlatılan, cilalanan, takmışlar kafayı parlamenter sisteme. Sabah akşam parlamenter sistem, güçlendirilmiş parlamenter sistem, daha da güçlü parlamenter sistem.” ifadelerini kullandı.

“MUHALEFETİN GELMESİ YAĞMURDAN KAÇARKEN DOLUYA TUTULMAK OLUR”

Muhalefet partilerini eleştiren Erbakan, şöyle konuştu:



Bu gece, gündüz güçlendirilmiş parlamenter sistem diyen muhalefet partilerine soruyoruz. Sizin ekonomide, dış politikada, Güneydoğu sorununda böyle dişe dokunur somut bir öneriniz var mı? Hayır, ortada öyle bir şey yok.

Türkiye’yi, halkı şu içine girdiği ekonomik burhandan kurtarmak için herhangi bir kaynak paketiniz var mı? Parayı nereden bulacaksınız? Kaynağımız da yok, paramız da yok. Ha bire güçlendirilmiş parlamenter sistem. Soruyoruz, daha önce iş başına gelip bu ülkeyi düze çıkardığınız yönünde referansınız var mı? Hayır o yönde de referans yok. Tam tersine daha önce birçoğunun iş başına gelerek ülkeyi batırma referansları var. Böyle olunca malum muhalefetin gelmesi yağmurdan kaçarken doluya tutulmak olur.

LİDERLERİ VE PARTİLERİ TEK TEK SAYDI, SADECE İSİM VERMEDİ

Muhalefet partilerinin ülkeyi mevcut iktidardan daha iyi bir noktaya getirmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Erbakan, isim vermeden ancak adeta tarif ederek liderleri tek tek eleştirdi.

Bu malum muhalefet içinde 28 Şubatta tanklara selam duran zihniyet var“, “Ayasofya cami olmamalıydı, müze olarak kalmalıydı’ diyenler var” diyerek CHP’yi,
Türkiye’yi Suriye bataklığına sürükleyenler var” ve “İstanbul Sözleşmesi benim eserim diyenler var” diyerek Gelecek Partisi ve Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu
Mevcut iktidara faiz ödemesinden dolayı çatarken, ekonomiden sorumlu bakan olduğu dönemde yıllık ortalama 35 milyon dolar faiz ödeyenler var. Kendisinin bakanlığından sonraki performansa baktığınızda AK Parti iktidarı ortalama 18- 20 milyar dolar faiz ödemiş, bu zatın kendisi bakanken iktidara yıllık 35 milyar dolar faiz ödemiş.” diyerek Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı hedef aldı ve “Al birini vur ötekine, bu, yağmurdan kaçarken doluya tutulmaktır.” dedi.

YENİ İTTİFAK MI, CUMHUR İTTİFAKI MI?

Geçtiğimiz günlerde de CNN Türk’te konuşan Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan, üçüncü ittifak meselesine ilişkin çarpıcı açıklamalar yapmış ve ittifak yapma potansiyeli olan 7 partiyi açıklamıştı ancak bu açıklamada yer alan İYİ Parti ve Demokrat Parti’nin Millet İttifakı’nda yer alması, Gelecek Partisi lideri Davutoğlu’nu sert bir dille eleştirmesi, HÜDA-PAR’ın daha önce Cumhur İttifakı’nı desteklemiş olması gibi nedenlerle bahsettiği “Yeni İttifak” aslında fiilen imkansız bir ittifak önerisi olarak görülüyor.

Erbakan yaptığı açıklamada, “Mesela İYİ Parti’nin HDP ile ilgili bir rahatsızlığı var. İYİ Parti, Mustafa Sarıgül’ün partisi, Memleket Partisi, Demokrat Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, HÜDA PAR gibi partilerle bir blok oluşturulabilirse bir sinerji yakalanabilir. Bu bir fikirdir, alternatiftir. Herhangi bir çalışma yok.” demişti.

Bu Yazıya Tepki Ver