Fatih Erbakan tarihe geçti ! Gezi davasında yorum yapmak için gerekçeli kararı bekliyor

Fatih Erbakan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Fatih Erbakan, Mahkemede şerh düşen hakimin bile “delil yok” dediği Gezi Davası kararında kanıya varmak için gerekçeli kararın beklenmesinin uygun olacağını söyleyen ilk ve tek siyasetçi olarak tarihe geçti.

Gezi Davası kararında kanıya varmak için gerekçeli kararın beklenmesinin uygun olacağını söyleyen Erbakan, “Türkiye’de yargı kararları ‘siyasi mi hukuki mi?’ tartışmaları her zaman oluyor ve maalesef çoğu zaman da kararların siyasi olduğunu görüyoruz. 28 Şubat sürecinde de daha önceki dönemlerde de yakın zamanda da böyle kararlara rastladık maalesef. Ancak bu davada gerekçeli karara bir bakmak lazım diye partimizim hukukçularımız ile görüş birliğine vardık. Bu kararın siyasi bir karar mı hukuki bir karar mı olup olmadığına tam bir kanaat getirmek bakımından gerekçeli kararın açıklanması ve ondan sonra bir kanaate varmak daha uygun olacaktır” dedi.

GEZİ OLAYLARINI TASVİP ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Verilen cezaların adil olup olmadığına, gerekçeli karar açıklandıktan sonra bakabileceklerini aktaran Erbakan, “Tabii Gezi olayları gibi süreçleri tasvip etmemiz hiçbir şekilde mümkün değil. Hele hele ülkemizde dış bağlantılı kalkışmaların yapılması asla kabul edilemez. Sandıkla gelen sandıkla gider. Bazı muhalefet partilerinin peşin peşin bu kararlar siyasi ve hukuksuzdur dedi ama biz temkinli yaklaşmayı tercih ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu Yazıya Tepki Ver