“Fatih kazandırdı Atatürk kurtardı”

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekrem İmamoğlu, ”Bu kutsal şehir, tarihimizdeki en önemli iki liderinden bizlere emanettir. Bu emanete, 568 yıl önce kazandıran Fatih Sultan Mehmet Han gibi adil, hoşgörülü ve eşit; 98 sene önce düşman işgalinden kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi akılla, bilimle, cesaretle ve özenle sahip çıkmak boynumuzun borcudur” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Bu şehrin fethi, sadece surların ve zincirlerin aşılmasıyla başarılmadı” ifadesini kullandı. İstanbul’un fethinin 568. yıldönümü etkinliğinde konuşan İmamoğlu, ”Fatih, ‘Toprakları değil, gönülleri fethetmeye gidiyoruz” derken fetihten sonra bu şehirde hakim olan yeni yaşamı tarzını da kurguladı. O büyük ve kucaklayıcı lider, bu kadim şehirde, her inancı, her çeşit geleneği, her kültürü ve yaşam tarzını koruyan, adil, eşit ve hoşgörülü bir yönetimi tanımladı. Fatih, manevi dünyamın önemli liderlerinden biridir” dedi.

NE MUTLU BÖYLE LİDERLERİMİZ VAR

İstanbul’u 568 yıl önce Fatih Sultan Mehmet Han’ın kazandırdığını, 98 sene önce de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşman işgalinden kurtardığını vurgulayan İmamoğlu, ”O yüzden bu kutsal şehir, bu iki liderimizden bizlere emanettir. Bu emanete, Fatih’in yaptığı gibi adil, hoşgörülü ve eşit; Atatürk’ün işaret ettiği gibi akılla, bilimle, cesaretle ve özenle sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Ne mutlu bize ki, tarihimizde izinden yürüyebileceğimiz ve bize hayat boyu yol gösterecek böylesi büyük kahramanlarımız ve liderlerimiz var” diye konuştu.

83 MİLYONUN GÖREVİ VE HAKKI

Ekrem İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ”İşte biz, bu tarihi bilinçle ve ısrarla, bu büyük emanete ihanet edecek bir girişim olarak gördüğümüz Beton Kanal’a şiddetle karşı çıkıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, inşa edilmek istenen beton kanal bu şehrin kalbine vurulacak bir hançerden farksızdır. Bu aziz şehri korumak, bu aziz emanete sahip çıkmak sadece 16 milyon İstanbullunun değil, 83 milyonun görevi ve hakkıdır. Bugün tüm İstanbullulara, ‘İstanbul Senin’ diyebiliyorsak, 568 yıl önce bugün gerçekleşen bu fetih ve onun kumandanı Fatih Sultan Mehmed Han sayesindedir.”



Gençlerin rol modeli Genç Sultan

Fatih’in çağ açıp kapatan bir lider olduğuna vurgu yapan CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Dolayısıyla kendisi de zamanının değil, asırların kahramanı olmuştur. Fethettiğimiz sadece İstanbul değildi aslında. Fethettiğimiz kendimizdi. Bu konuşmayı yaparken hem gururluyum hem de hissettiğim sorumluluktan dolayı biraz da kalbim kırık. İnanın, muhalefet yapmanın en zor dönemindeyim. Bu kadim devleti, bu emaneti ne hale getirdiklerini gördükçe, bu rezillikleri gördükçe, muhalefet olmakta çok zorlanıyorum. Kendimize inanmak zorundayız. Zorluklara göğüs germek zorundayız. Fatih Sultan Mehmet Han’dan bize miras kalan cesaretle, bu millet korkuyu fethedecektir. Özellikle gençlere mesajım; rol modeliniz burada. Bu şehrin her santimetre karesinde. 20 yaşında genç Sultan sizin modeliniz. Fatih biziz; Fatih sizsiniz sevgili gençler. Fatih, hepimiziz” dedi.

568. yıl şöleni nefes kesti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 29 Mayıs İstanbul’un Fethi’nin 568’nci yıl dönümü kutlamalarını, muhteşem bir etkinlikle noktaladı. Beyoğlu’ndaki Haliç Kongre Merkezi otopark alanında gerçekleştirilen ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun evsahipliği yaptığı etkinliğe CHP Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı. Etkinlik, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u almak için döktürdüğü “şahi” topunun ağzından esinlenerek tasarlanan 37 metrelik sahne üzerinde gerçekleştirildi.

Konuşmaların ardından Mustafa Demir Hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu. İBB Mehteran Takımı’nın gösterisiyle hareketlenen etkinlikteki heyecan; “drone”, “mapping” ve ışık gösterileriyle doruğa çıktı. Özel olarak programlanan yüzlerce “drone”, 10 dakikalık muhteşem bir multimedya gösterisiyle, Haliç üzerinde görsel şölen yaşattı. Görsel şölenin ardından sahne alan 76 kişilik İskender Paydaş Orkestrası, fethe özel bestelenen marşı icra etti. Etkinlikte, “Fatih Sultan Mehmet” kitabının tanıtımı da yapıldı.

İmamoğlu, Fatih’ten feyz alacaktır

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul’un şehriemini olarak Fatih’in adaletinden ve saygısından feyz alıp, o yolda yürüyeceğine inandığını belirterek, ”İstanbul, güzel şehir, dünyanın incisi. İstanbul, atalarımızdan bize, bizim de çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız bir miras. Göllerini, sularını, toprağını, yeşilini, insanını, hayvanını, neyi varsa, çiçeğini, böceğini, her şeyini gördüğümüz gibi bakmak zorunda olduğumuz, gözümüz gibi esirgemek zorunda olduğumuz şehrimiz. Ben, Ekrem Bey kardeşimin, bu mirasa nasıl saygı gösterdiğini, nasıl saygı göstereceğini biliyorum. Ona inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver