Fenerbahçe, transferde büyük bir bomba patlatabilir

ali-koç
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe Başkan Ali Koç’un Emre Belözoğlu ile yola devam edilmeyeceğini açıklamasının ardından teknik direktörlük için iki aday ön plana çıktı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, düzenlediği basın toplantısında Emre Belözoğlu ile yollarını ayırdıklarını ve yeni teknik direktör konusunda Alman ya da Portekizli hoca tercihlerinin olduğunu açıkladı. Bu doğrultuda sarı-lacivertli takımın başına geçebilecek iki isim ön plana çıkıyor. Birinci aday olan Joachim Löw, Euro 2020 sonrasında uzun yıllar çalıştığı Almanya Milli Takımı ile yollarını ayıracak.

DİNLENMEK İSTİYOR

LÖW’ÜN adı, 1998-99 sezonunda çalıştırdığı Fenerbahçe ile sık sık anılmaya devam ediyor. Ancak Alman teknik adamın, turnuvanın ardından bir süre dinlenmek istediğini açıklaması sarı-lacivertli yönetimi zora sokuyor. Alternatif isim ise son olarak Roma’da görev yapan ve koltuğunu Jose Mourinho’ya devreden Portekizli Paulo Fonseca. 48 yaşındaki çalıştırıcı, Fenerbahçe’nin listesinin ikinci sırasında.

Ne zaman gelecek?

Başkan Ali Koç, “Teknik direktörün en geç kampta olması lazım. Planlamayı da teknik direktör yapacağı için şimdiden harekete geçmek zorundayız. Tahminim, Haziran’ın 3. haftasına kadar gider. İşin finansal tarafı da var. Birçok transfer ise EURO 2020 sonrasını bekleyecek” ifadelerini kullandı.

İki başla olmuyor



EMRE Belözoğlu’na elini taşın altına koyduğu için teşekkür ettiğini belirten Ali Koç, “Bana göre 5-10 sene sonra Türkiye’nin açık ara en iyi hocası Belözoğlu olacak. Bu kulübe çok daha büyük katkılar yapmaya devam edecektir” dedi. Fenerbahçe Başkanı, sportif direktörlük müessesesini ‘iki patron’ sorunu ortaya çıkardığından tam oturtamadıklarını da ifade etti.

Teknik ekip sil baştan

Emre Belözoğlu’nun ayrılığı sonrası teknik ekiple de yolların ayrılması bekleniyor. Yeni teknik direktörün belli olmasının ardından Volkan Demirel, Mehmet Aurelio, Selçuk Şahin, Erdinç Sözer, Michael Kraft, Şenol Çorlu ve Zeki Murat Göle gibi isimlerin kulübede yer alması pek olası gözükmüyor.

Bu Yazıya Tepki Ver