Fenerbahçe yıldızları sildi

fenerbahce
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daha önce formasında yıldız kullanmama kararı alan Kanarya, ”28 şampiyonlukla, ‘Türkiye’nin en fazla şampiyon olan takımıyız.’ Ama TFF, 1959 yılı öncesi şampiyonlukları yıldız değerlendirmesine almıyor. Bu nedenle tüm resmi işlemlerde armamızı da yıldızsız kullanacağız” açıklamasını yaptı.

Kanarya, yıldız konusunda kararlı. Fenerbahçe, daha önce bu sezon formasında yıldız kullanmayacağını açıklamıştı. Sarı-Lacivertli kulüp formanın ardından basın mensuplarının da Fenerbahçe logosunun yıldızsız kullanılmasını istedi. Kulüp tarafından bu konu ile ilgili şu açıklama yapıldı: “Fenerbahçe Spor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kurulduğu 1923 yılından bugüne kadar kazandığı 28 Türkiye Şampiyonluğu kupasını, müzesinde büyük bir gururla sergilemekte; sahip olduğu ‘Türkiye’nin en çok şampiyon olan takımı’ unvanıyla iftihar etmektedir.

MEDYAYA YILDIZ KULLANMA ÇAĞRISI

Kulübümüzün tarihinde yer alan 9 şampiyonluğu, ne yazık ki ne Avrupa’da ne de dünyada örneğine rastlanan bir anlayışla, altı boş gerekçelerle 1959 yılı milat alınarak ancak buna da tam uyulmayarak sayılmamakta ve kulüplerin şampiyonluklarını simgeleyen yıldız hesabına katılmamaktadır. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak formalar başta olmak üzere tüm resmi yayın organlarımızda armamızı ‘yıldızsız’ bir şekilde kullanacağız. Bu doğrultuda, medya kuruluşlarından da armamızın mecralarınızda yıldızsız şekliyle kullanılmasını rica ediyoruz.”

Bu Yazıya Tepki Ver