FETÖ döneminde el konulan silahları AK Parti’ye yakın isimler mi aldı?

kayıp silah
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Ali Mahir Başarır, “Türkiye’de suça konu silahlar, özellikle FETÖ döneminde el konulan birçok silah, müsadere kararı olmadan isteyen insanlara ayrıldı. O silahları birçok, AKP’ye yakın isimler aldı.” açıklamasında bulundu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Adalet Bakanlığı müfettiş raporlarına göre, suça konu olan silahların kaydedilip muhafaza edilmesinde usulsüzlük tespit edildiğini aktardı. Başarır, “Türkiye’de suça konu silahlar, özellikle FETÖ döneminde el konulan birçok silah, müsadere kararı olmadan isteyen insanlara ayrıldı. O silahları birçok, AKP’ye yakın isimler aldı. FETÖ döneminde, 15 Temmuz’dan sonra el konulan silahlar kimlere verildi?” ifadelerini kullandı.

“15 TEMMUZ’DAN SONRA EL KONULAN SİLAHLAR KİMLERE VERİLDİ?”

Başarır, şunları söyledi:

Adalet Bakanlığı’nca yapılan teftişler sonucunda hazırlanan müfettiş raporları gerçekten bakanlığın ne olduğunu ortaya koyuyor. Suça kayıtlı, suça konu olan silahların birçoğu düzgün bir şekilde kaydedilip, muhafaza edilmemiş. Evet, suçun konusu uyuşturucu. Bunlarla ilgili gerekli imha işlemleri zamanında yapılmamış. Milli paralar, el konulan paralar ve altınların nasıl saklandığını görüyoruz. Aslında eskiyen, aslında denetimsiz olan, ciddiyetsiz olan bakanlık. Çünkü Türkiye’de adalet bu durumda.

Ben çok iyi biliyorum ki Türkiye’de suça konu silahlar, özellikle FETÖ döneminde el konulan birçok silahlar; isteyen, müsadere edildikten sonra ama daha müsadere kararı olmadan, mahkeme kararı verilmeden isteyen insanlara ayrıldı. O silahları birçok, AKP’ye yakın isimler aldı. Bu konu da araştırılsın. FETÖ döneminde, 15 Temmuz’dan sonra el konulan silahlar kimlere verildi? Bunların hepsi sorgulanmalı. Ama bir gerçek varsa Adalet Bakanlığının şu anda tüm ciddiyetinin yitirdiği özellikle depolarının bir rezalet olduğu…



Bu Yazıya Tepki Ver