“FETÖ’cü generaller Çözüm Süreci’ni bozdu”

gercekbakis-erol-katircioglu1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Erdoğan adım atarsa HDP AK Parti ile tabii ki uzlaşır” açıklamasıyla gündem olan Halkların Demokrasi Partisi (HDP) İstanbul 1. Bölge Milletvekili Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu, 15 Temmuz ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atarak, çözüm sürecinin yaşandığı sırada görevde olan generallerin hemen hemen hepsinin FETÖ’den içeride olduğunu söyledi.

HDP’li Katırcıoğlu, gerçektivi’de konuk olduğu programda Yeni Çözüm Süreci ve Kürt Sorunu başta olmak üzere HDP ve Türk siyaseti ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Programda Çözüm Süreci’nin PKK nedeniyle sona erdiğini belirten Gazeteci Ali Tarakcı, “Çözüm süreci neden sekteye uğradı? derseniz, 2015 Haziran seçimlerinden sonra Hendek Savaşı’diye bir şey var. Bunu da devlet gidip başlatmadı. PKK’lılar bir özerklik hatta bir Suriye’de Rojava ve Kobane’nin üzerinden kanton bölge oluşturmak istediler. Dünyanın en kötü devleti bile ‘Hadi gelin, kanton kurmanıza izin veriyoruz’ der mi?” İfadelerini kullandı.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE FETÖ DETAYI

Tarakcı’nın “Bunu sadece devlete bağlamak ve PKK’yı masumlaştırmak ne kadar doğru?” sorusu üzerine, Hendek Savaşları ve 15 Temmuz ilişkisine dikkat çeken Katırcıoğlu, “Peki o zaman ben şunun cevabını istiyorum; Bunu genel kurulda da (TBMM) söylüyoruz; O olayların olduğu sırada, orada bulunan askeri yetkililerin en üst kişileri, generallerin hemen hemen hepsi FETÖ’den içeride şimdi” yanıtını verdi.

15 TEMMUZ’DAN ÖNCESİNDE DARBE BAŞLATMAK İSTEDİLER



“Bu bir operasyondu” diyen Katırcıoğlu, “’PKK Özerklik ilan etmeye çalıştı’ denilebilir, saçma sapan bir şeyler olmuş olabilir o arada, ama esas olarak orada olan şey bence 15 Temmuz’dan önce başlatılmak istenen belki de bir darbeydi” iddiasında bulundu.

Bu Yazıya Tepki Ver