Figen Yüksekdağ’ın şiir kitabına yasak geldi

figen yüksekdağ
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya 5. Sulh Ceza mahkemesi, HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın 2020’de Ceylan Yayınları’ndan çıkan “Yıkılacak Duvarlar” kitabının, basım, dağıtım ve satışı yasakladı. Kitap hakkında toplatma ve el konulan nüshaların imhasına karar verildi.

Karara gerekçe olarak kitapta yer alan “Bulutlu Başım” adlı şiir gösterildi. Kararda, “Bulutlu Başım” şiirinin “silahlı terör örgütü ve faaliyetlerinin övüldüğü, terör örgütü mensuplarının meşru ve yasal amaç taşıdıklarının anlatıldığı ve övgüyle bahsedildiği” gösterildi.

“O ŞİİRLER DUVARLARI AŞTI ÇOKTAN”

Ceylan Yayınları, toplatma ve imha kararıyla ilgili, “Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, mısraları yasaklamaya çalışıyor. O şiirler duvarları aştı çoktan” açıklamasında bulundu.

Ceylan Yayınları tarafından yapılan ve “Böylesi kararları hukuk nosyonuna sığdırabilenlerle uzlaşmayacağımızı bir kez daha dile getiriyoruz” ifadesinin yer aldığı açıklamada, “Figen Yüksekdağ’ın ‘Yıkılacak Duvarlar’ kitabı hakkında yasaklama kararı verildi.

Yayınevi kolektifimiz, her koşulda şiiri, her koşulda devrim romanlarını, kuramsal yol haritalarımızı okurla buluşturmaya devam edecek!

Dirençle, diri bir inatla…” denildi.



Bu Yazıya Tepki Ver