Filistin’de kanlı Pazar

gazze
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistinli yetkililer, Pazar günü İsrail’in gerçekleştirdiği hava saldırılarında Gazze’de 16’sı kadın, 10’u çocuk toplamda 42 kişinin öldüğünü duyurdu. Yetkililer, bunun çatışmanın başından beri bir günde kaydedilen en yüksek sayıdaki ölüm olduğunu söyledi. Çatışmaların başlamasından bu yana ise 197 can kaybı oldu.

İsrailli yetkililer ise geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan gerilimden bu yana Filistin tarafından kendilerine atılan roketler neticesinde 2’si çocuk 10 kişinin öldüğünü ve hafta boyunca da 3 binden fazla roketin atıldığını açıkladı.

İsrail Pazartesi sabaha karşı gerçekleştirdiği ağır hava saldırılarında, Gazze Şeridi’nde yönetimi elinde bulunduran Hamas’a ait dokuz yöneticinin evini hedef aldığını açıklarken, Gazze’deki yerel medya bölgedeki ana yollardan birisinin ve güvenlikle ilgili yerleşkelerin vurulduğunu belirtti.

Hamas’ın da Pazartesi sabaha karşı İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda bir roketin İsrail’in sahil kesiminde yer alan Aşkelon kentindeki bir sinagoga isabet ettiği belirtildi. Karşılıklı saldırılarda yaralılara dair bir bilgi paylaşılmadı.

Bu saldırılar, İsrail’in Pazar sabaha karşı gerçekleştirdiği ve sekizi çocuk, ikisi doktor olmak üzere 42 Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırıların ardından geldi. Bu saldırıyla birlikte karşılıklı çatışmaların başlamasından bu yana Gazze’de aralarında 58 çocuğun bulunduğu en az 197 kişinin hayatını kaybettiği, bin 200 kadar Filistinlinin de yaralandığı açıklandı. İsrail’de de Hamas’ın attığı roketler sonucunda şu ana kadar 10 kişi hayatını kaybetti.



Bu Yazıya Tepki Ver