“Filistin’in yerini bilmeyen zavallı!”

MERALTAYYIP
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı, kendisini İsrail Başbakanı Netanyahu’ya benzeten İYİ Parti Genel Başkanı’na “Utanmadan sıkılmadan beni onunla aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaşan siyasetçi” yanıtını verdi

Beştepe’deki ‘Kütüphane Söyleşileri’nde bir araya geldiği gençlerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vardı. Erdoğan kendisini İsrail Başbakanı Netanyahu’ya benzeten Akşener’e “Utanmadan sıkılmadan kalkıp beni Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaşan bizde siyasetçi var. Filistin dendiği zaman benim ciğerlerim adeta sese gelir” dedi.

“Senin haddine değil”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Filistin’in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallı” dediği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e sert sözler kullanmayı sürdürdü. Erdoğan, “40 yıllık siyasi hayatı bunlarla mücadele ede ede geçmiş olan bir Erdoğan’a sen bunu söyleyemezsin, bu senin ne haddinedir ne de sana böyle bir fırsatı kimse vermez” ifadelerini kullandı. Akşener grup toplantısında “Erdoğan’ın İsrail versiyonu olan Netanyahu” ifadesini kullanmıştı.

250 bin liralık tazminat davası

Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Netanyahu benzetmesi nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e 250 bin liralık tazminat davası açtı. Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, Akşener’in, Cumhurbaşkanının kişilik haklarını ihlal edici mahiyette ve şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunduğu kaydedildi.



Bu Yazıya Tepki Ver