Filistinli şehit çocuklar sergisi

2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayal Etmeyi Bırakırsak Derneği’nin gerçekleştirdiği sergi, İsrail’in saldırılarında yıkılan 4 katlı ve yaklaşık 70 kişinin yaşadığı binanın enkazı üzerinde açıldı. Sergide şehit çocukların fotoğrafları, oyuncak bebekler ve kapı anahtarları yer aldı.

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde, İsrail’in düzenlediği son saldırılar sırasında hayatını kaybeden şehit çocukların fotoğraflarından oluşan sergi düzenlendi. Sergi, Hayal Etmeyi Bırakırsak Derneği tarafından İsrail’in Han Yunus’a düzenlediği saldırıda yıkılan Es-Sekka ailesinin evinin enkazı üzerinde gerçekleştirildi. Sergide İsrail saldırılarında yaşamını yitiren Filistinli çocukların fotoğrafları, oyuncak bebekler, hava saldırısı düzenleyen İsrail savaş uçaklarının karton maketleri ve Filistinlilerin kendi topraklarına geri dönüş haklarının sembolü olan kapı anahtarlarına yer verildi.

DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ

Sergiyi düzenleyen Derneğin Başkan Yardımcısı Yusuf Benat da İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında suçsuz çocukların öldüğünü belirterek, son saldırılarda daha önceki saldırılarda ölen çocukların fotoğraflarını içeren bu sergiyi açarak onların aileleriyle dayanışma içinde olduklarını ifade etmek istediklerini dile getirdi. Sergiyi gezen 13 yaşındaki kız çocuğu Suha el-Astal, İsrail’in masum çocuklara karşı işlediği suçları ifşa etmek için geldiğini söyledi.

Bu Yazıya Tepki Ver