Finlandiya kadın asker alacak

savunmasür
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Finlandiya Savunma Kuvvetleri, daha az erkek askere gittiği için daha fazla kadını işe almayı planıyor. Bu yıl gönüllü askerlik hizmetine rekor sayıda kadın başvurdu

Finlandiya’da gönüllü hizmet için toplam bin 675 kadın başvurdu. Savunma Kuvvetleri, özellikle daha az erkek askere gittiği için daha fazla kadını askerlik hizmetine kaydolmaya teşvik ediyor. 18-29 yaş arası kadınlar gönüllü askerlik hizmetine başvurabiliyor.

Ordu, Hamina’daki Yedek Subay Okulu’nda kadın ve erkeklerin aynı yaşam alanlarını paylaştığı bir deney yaptı. Bu, çoğu ortak alanın paylaşıldığı, ancak örneğin duş tesislerinin ayrı olduğu anlamına geliyordu. Birçok acemi, birlikte yaşamaktan kaynaklanan takım ruhu duygusuna dikkat çekti, ancak bazıları seçeneğin herkes için iyi olmadığını da vurguladı.

Ayrımcılığa gerek yok

Onbaşı Juuso Nihtila, askerlik hizmeti sırasında cinsiyetten bağımsız olarak mümkün olduğunca çok insanla tanışmak istediği için hizmete girer girmez birlikte paylaşmayı kabul ettiğini söyledi. Nihtila, “Ordudaki herkesin aynı başlangıç çizgisinde olması gerektiğini düşünüyorum. Konaklamada veya başka herhangi bir yerde ayrım yapılmasına gerek yok” dedi.



Bu Yazıya Tepki Ver