Fransa, Türkiye’ye kurtarma ekibi gönderiyor

fransa türkiye
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa, Türkiye’ye 139 kişilik kurtarma ekibi gönderiyor

“Fransa, bu korkunç olaylarda Türkiye’ye tam desteğini sunmaktadır”

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Avrupa Birliği’ destek mekanizması kapsamında 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde Kahramanmaraş merkezli iki depremin yaşandığı Türkiye’ye 136 kişilik bir sivil güvenlik kurtarma ekibi göndereceklerini açıkladı.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanı’nın talebiyle bu akşam Avrupa destek mekanizmasının bir parçası olarak 139 kişilik sivil güvenlik kurtarma ekibi Türkiye’ye uçacak” dedi.

Darmanin, “Fransa, bu korkunç olaylarda Türkiye’ye tam desteğini sunmaktadır” dedi.

Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması aktive edildi



Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve Kriz Yönetimi Sorumlusu Janez Lenarčič tarafından yapılan açıklamada ABD’nin 7.8, AFAD ve Kandilli’nin 7.7 olarak belirlediğin Türkiye’de 10 ili, Suriye başta olmak üzere çevre ülkeleri etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremin bölgede 100 yıldan bu yana en güçlü depremlerden olduğu belirtildi.

AB açıklamasında, Sivil Koruma Mekanizması’nın aktive edildiği, arama ve kurtarma ekiplerinin seferber edildiği bildirildi.

Bulgaristan, Hırvatistan, Çekya, Fransa, Yunanistan, Hollanda, Polonya ve Romanya’dan 10 şehir arama ve kurtarma ekibinin seferber edildiği aktarıldı. Açıklamada İtalya ve Macaristan’ın da Türkiye’ye yardım teklifinde bulunduğu bildirildi.

Bu Yazıya Tepki Ver