Fuhuşa zorlanan 62 Faslı kadın kurtarıldı, çete lideri “Palalı Sabri” kaçtı

palalı sabri
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyoğlu ve Beşiktaş’ta yabancı uyruklu kadınları fuhuşa zorladıkları iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı. Çetenin lideri olduğu ileri sürülen, Gezi olayları sırasında göstericilere pala ile saldırdığı için “Palalı Sabri” olarak bilinen Sabri Çelebi aranıyor.

İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, yabancı uyruklu bazı kadınların pasaportlarına el konularak çalışmaya mecbur bırakıldığı ve fuhuşa zorlandığı iddiaları üzerine çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalar kapsamında, Sabri Ç’nin elebaşılığını yürüttüğü suç örgütü üyelerinin, Beyoğlu ve Beşiktaş’ta iki ayrı gece kulübü, pansiyon, kuaför salonları ve market işlettiği, zorla tutulan kadınların özel araçlarla pansiyonlardan alınarak götürüldükleri gece kulüplerinde turistlerle fuhuş yapmaya zorlandıkları tespit edildi.

Suç örgütü üyelerinin kimlik bilgilerini ve adreslerini belirleyen ekipler, tespit edilen adreslere eş zamanlı düzenledikleri baskınlarda 6 kişiyi gözaltına aldı.

Söz konusu adreslerde zorla tutuldukları belirtilen ve çoğunluğu Fas uyruklu 62 mağdur kadın da muhafaza altına alındı.

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, yabancı uyruklu 62 kadını gece kulüplerinde zorla çalıştırıp fuhşa zorladıkları gerekçesiyle 6 kişi gözaltına alındı. Yakalanan kişilerin elebaşı olduğu gerekçesiyle, Gezi olayları sırasında göstericilere pala ile saldırdığı için “Palalı Sabri” olarak bilinen Sabri Çelebi aranıyor.



Bu Yazıya Tepki Ver