G.Kore, silahlı kuvvetlerinde yaşanan skandalla sarsıldı

MANŞET-GKORE
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadın hava kuvvetleri başçavuşu, meslektaşı tarafından taciz edildikten sonra hayatına son verdi… Ailesi, bu vahşeti bildirse de hava kuvvetlerinin olayı örtbas etmeye ve kızlarını susturmaya çalıştığını söyledi

Kadın asker olmanız bile sizi erkek egemen sistemin vahşetinden kurtarmaya yetmiyor. Bu kez olayın adresi Güney Kore… Soyadı Lee olan bir hava kuvvetleri başçavuşu, geçen ay bir meslektaşı tarafından taciz edildikten sonra hayatına son verdi. Ailesi, kızlarının olayı üstlerine bildirdiğini ve yardım istediğini söyledi. Ancak hava kuvvetleri zorbalığı örtbas etmeye ve kızı susturmaya çalıştı.

Hava kuvvetleri komutanı Lee Seong-yong, Lee’nin ölümünün sorumluluğunu üstlenerek geçen hafta istifa etti. Hava kuvvetleri ve savunma bakanlığı, bir soruşturmayı gerekçe göstererek davanın ayrıntıları hakkında yorum yapmayı reddederken, erkek meslektaşı askeri mahkemede yargılanacak.  Güney Koreli milletvekilleri, ordunun yargı yetkisini azaltmak için reform için bastırıyor.

Ordu, daha sıkı kurallara ve cinsel istismar için daha ağır cezalara yol açan bir dizi olaya rağmen, görevi kötüye kullanmaktan sorumlu olanlara karşı çok yumuşak davranmakla suçlanıyor. Aktivistler, yasanın komutanların cezaları üçte bir oranında düşürmesine izin verdiğini ve bunun genellikle cinsel istismarcılar için daha hafif cezalarla sonuçlandığını söylüyor.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Seul’un hemen güneyindeki Silahlı Kuvvetler Başkent Hastanesi’nin cenaze evinde saygı duruşu ile tecavüze uğradığı için intihar eden askeri andı.

 



Bu Yazıya Tepki Ver