Galatasaray kafilesi İstanbul’a geri döndü!

galatasaray-yunanistan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olympiakos ile oynanacak özel maç için Atina’ya giden Galatasaray , mevcut PCR testlerinin kabul edilmemesi ve sergilenen kaba davranışlara tepki olarak geri dönme kararı aldı ve Sarı Kırmızılı kafileyi taşıyan uçak, İstanbul’a indi.

YUNANİSTAN SİVİL SAVUNMA BAKANI: “EMRİ BEN VERDİM”

Yunanistan Sivil Savunma Bakanı Nikos Chardalias, Galatasaray kafilesinin kendi emriyle ülkeye girilmesine izin vermediğini açıkladı.

Yunanistan Sivil Savunma Bakanı Nikos Chardalias, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Galatasaray kafilesinin hızlı bir testten geçmeyi reddetmesi üzerine, emrimle kafilenin ülkemize girmesine izin verilmedi. Halk sağlığını uyaran konularda yasaların uygulanması vazgeçilmezdir. Avrupa Birliği üyesi Yunanistan’da hem ülke sakinleri hem de ziyaretçileri için insan haklarına tamamen saygı duyulmaktadır.”

ÇAVUŞOĞLU, YUNAN MEVKİDAŞI DENDIAS İLE GÖRÜŞTÜ



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığının yaptığı bilgilendirmeye göre, Bakan Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Dendias ile görüşmesinde, Galatasaray Futbol Takımı’nın Atina’da uğradığı keyfi muameleyi gündeme getirdi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: “ÜLKEMİZE YÖNELİK TAHAMMÜLSÜZLÜK”

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, “Yunanistan’ın ülkemizin önde gelen takımlarından birini bu tür bir tavırla karşılaması, spor alanında dahi ülkemize yönelik tahammülsüzlüğünü göstermektedir” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver