Galatasaray Lokomotiv Moskova’yı dize getirdi !

Lokomotiv Moskova-Galatasaray
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nun 3. haftasında deplasmanda Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova’ya konuk olduğu maçı, son dakikalarda genç yıldızı Muhammed Aktürkoglu’nun attığı golle 1-0 kazanmayı başardı ve gruptaki yenilgisiz liderliğini sürdürdü.

UEFA Avrupa Ligi E Grubu üçüncü hafta mücadelesinde, RZD Arena’da, Avusturya Futbol Federasyonu’ndan Harald Lechner’in yönettiği maçın ilk yarısı golsüz tamamlandı. Mücadelenin ikinci yarısında VAR sistemi teknik arıza nedeniyle kullanılamazken, 82. dakikada Morutan’ın harika pasında savunmanın arkasına sarkan Kerem, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda, düzgün bir vuruşla skoru 1-0’a getirdi.

Kalan dakikalarda skoru korumayı başaran Galatasaray, Rusya deplasmanından galibiyetle ayrılarak liderliğini sürdürdü, gruptan çıkma konusunda büyük avantaj yakaladı.

Galatasaray, Avrupa’da rekor kırdı

Üç maçta da kalesini gole kapatan Galatasaray, Avrupa kupaları tarihinde ön elemeler hariç ilk kez üst üste üç maçta gol yememeyi başardı.

Galatasaray daha önce üst üste üç maçta kalesini gole kapattı ancak 1993’te gerçekleşen bu serinin ilk maçı ön eleme turunda elde edildi.



1993-94 sezonunda Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanşında Manchester United ile 0-0 berabere kalan Galatasaray daha sonra grupta oynadığı ilk iki maçta Barcelona ve Spartak Moskova ile de 0-0 berabere kalmıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver