“Gelin kafamı kesin de görelim”

meral akşener devlet bahçeli

İYİ Parti lideri Akşener, Siirt ziyaretinde “Burası Kürdistan” diyen esnaf hakkında, “Siirt’te her zamanki AK Parti atraksiyonun dışında bir HDP çalışanı bir esnafa gelip ‘Burası Kürdistan’ dedi. Neye şaşırıyorsunuz, bu kişi HDP çalışanı. HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyorum” açıklamasında bulundu. Partililere zülfikâr gösteren Bahçeli’ye de yanıt veren Akşener, “Bugün elinize zülfikâr verilmişse buyurun gelin kesin kafamı da görelim” tepkisini gösterdi

“HDP PKK İLE ARASINA MESAFE KOYMALIDIR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Siirt gezisi sırasında bir esnafın kendisine yönelik “Burası Kürdistan” sözlerinin ardından yapılan eleştirilere yanıt veren Akşener, “Kaç gündür İçişleri Bakanı ve küçük ortağının dilinde. Neymiş nasıl olur da ‘burası Kürdistan’ dermiş. Niye şaşırıyorsunuz muhteremler? Bu kişi bir HDP çalışanı. Biz aylardır ne diyoruz. HDP bizzat bana sorulan bir soruya verdiğim bir cevap. HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyorum. HDP PKK’yla arasına mesafe koymalıdır diyoruz” dedi.

“İKTİDARIN DİLİYLE SALDIRANLAR ACİZDİR”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyoruz” açıklamasına tepki göstererek, “HDP şuradadır, buraya konumlanmıştır demek üretecek söz bulamamak, kendisine söylenen itirazları, eleştirileri hazmedememek demektir. İktidar ne kadar aciz ise HDP’ye iktidar diliyle saldıranlar da o kadar acizdir” şeklinde konuştu.

“KABADAYILIK YAPAN TOSUNLARA SESLENİYORUM”

Türk Gençliği Büyük Kurultayı’nda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşması sırasında “Evlatlarım! Elinizde her zaman bir kalem olsun. Ama yeri geldiğinde de elinizde Zülfikar bulunsun” diyerek elindeki kılıcı göstermesine de göndermede bulunan Meral Akşener “Kabadayılık yapan tosunlara buradan sesleniyorum. 2012’de neler yaşandı bu ülkede, o kabadayılığı gösteremeyen ağzı dili lal olmuşlar, doğru ya elinizde bilgisayar vardı, bugün elinize zülfikâr verilmişse buyurun gelin kesin kafamı da görelim” dedi.