Genç Bir Boksörün Hikayesi en iyi spor filmi

er
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daha önce Milano Ficts Festivalinden mansiyonla dönen Taşkın, ”Tamamen kendi imkanlarınma çektim. Kardeşimin gerçek hikayesi. Bu ödüller beni teşvik ediyor. Şimdi genç bir sinemacının hikayesini anlatma hedefim var” dedi

Genç Bir Boksörün Hikayesi, Houston Uluslararası Spor Filmi Festivali’nde ‘En İyi Uzun Metraj Film’ ödülünü kazandı. Senarist, yönetmen ve yapımcı Kaan Atilla Taşkın’ın imzasını taşıyan film, İtalya’nın Milano şehrinde spor filmleri alanında gerçekleştirilen 38. Milano Uluslararası Ficts Festivali’nde aldığı ‘Mansiyon’ ödülünün ardından Teksas’taki festivalden de ödülle döndü.

BARSELONA’DA FİNALİST OLDU

Yapım, spor filmleri alanında gerçekleştirilen festivalde ‘En İyi Uzun Metraj Film’ ödülünü aldı. Taşkın, boksör kardeşinin hikayesini anlattığı filmi kendi imkanlarıyla çektiğini belirterek, “İmkansız diye bir şey yok” dedi. Filmin Barselona’da 18 yıldır düzenlenen festivalde de finalist olduğu bilgisini veren Taşkın, şunları söyledi:

  1. FİLMİN ADI BEŞ MEVSİM

“Kendi imkanlarımızla çektiğimiz, kardeşimin gerçek hikayesini anlattığım filmin yurt dışında ödül alması sinema yolculuğumdaki heyecanımı daha da artırdı. Şimdi genç bir sinemacının hikayesini anlatma hedeflerim var. 115 sahne yazdım. Üçüncü uzun metraj projemin senaryo çalışmalarına da devam ediyorum. Filmin adı ‘Beş Mevsim’ olacak.”

 



Bu Yazıya Tepki Ver