Gençlik Parkı’nın yıkılması bizim ölmemiz demek

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB yönetiminin Yeşilpınar’da imara açtığı Gençlik Parkı’nda nöbet tutan Yeşilpınarlılar, “Bu parkın yıkılması, binaların altında ölmemiz demek. Yeni projede park büyütülecek deniyor. Ama yüksek binaların arasına sıkışan park nasıl güvenli bir deprem toplanma alanı olabilir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), Eyüpsultan’a bağlı Yeşilpınar Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesine Gençlik Parkı’nı da dahil etmesi  vatandaşları isyan ettirdi. Parkın, Afet ve Acil Durum Toplanma Alanı olarak belirlendiğini ve bu nedenle yıkılamayacağını vurgulayan, Yeşilpınar Mahallesi sakinleri parkta nöbet tutarken, ”Bu parkın yıkılması, binaların altında ölmemiz demektir” diye tepkilerini dile getirdiler.

TABELA SÖKÜLDÜ

Mahallelinin protestosuna rağmen geri adım atmayan İBB yönetimi, ‘Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni’nden bir gün önce parktaki Afet ve Acil Durum Toplanma Alanı yazılı tabelayı yerinden söktü, parkın aydınlatmasını sağlayan ışıklandırmanın elektriklerini kesti. Mahalleli ise buna tepki olarak kendilerinin yaptığı ahşap tabelayı parkın girişine yerleştirdi. Projektörlerle parkı aydınlattı.

İBB’NİN AMACI NE?

Mahalle halkı tepkilerini şöyle dile getirdi: “Bize deniliyor ki park geliştirilecek, büyütülecek. Park, binaların arasında kalacak. Biz de buna karşı çıkıyoruz. Binaların arasına sıkışan bir park nasıl deprem toplanma alanı olabilir. İBB yönetiminin amacı bizi şiddetli bir depremde enkaz altında bırakmak mı yoksa can güvenliğimizi sağlamak mı? Kaldı ki binaların arasında olsa olsa 5-10 metre boşluk olacak, bu parklar kime yetecek?”



Bu Yazıya Tepki Ver