Gerçek rezerv 1-2 trilyon metreküp arasında

DepoPhotos_16161339
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İshak Turan, ”540 milyar metreküp doğalgaz, yeni müjdelerin habercisi. Çok yakın tarihte yeni ek rezervler de açıklanabilir. Karadeniz’deki doğalgaz rezervinin 1 ila 2 trilyon arasında olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Fatih Sondaj Gemisi’nin Amasra-1 kuyusunda tespit ettiği 135 milyar metreküplük doğalgaz ile Karadeniz’deki toplam rezerv 540 milyar metreküpe ulaşmıştı. Kanuni Sondaj Gemisi Türkali-3, Fatih Sondaj Gemisi ise Amasra-1 kuyusundaki çalışmalarını sürdürürken, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Öğretim Üyesi Dr. İshak Turan, Karadeniz’de doğalgaz rezervinin bulunandan daha fazla olduğunu tahmin ettiğini söyledi.

2020’NİN EN BÜYÜK KEŞFİ

Karadeniz’deki toplam doğalgaz rezerv miktarlarının bir ila iki trilyon metreküpe ulaşabileceğini açıklayan ZBEÜ Öğretim Üyesi Dr. İshak Turan, “Bir Türk vatandaşı olarak çok mutluyum. Çok gururluyum. İnşallah yeni müjdelerin haberini de çok yakın tarihte alırız. Bu üçüncü müjdeydi. Geçen sene 405 milyar metreküplük doğalgaz keşfi 2020 yılında tüm dünyadaki denizlerdeki en büyük doğalgaz keşfidir” dedi.

TAKIM ÇALIŞMASININ ÜRÜNÜ

Turan şöyle devam etti: ”Buradaki asıl başarı milli filo oluşturmak. İşte enerji güvenliğindeki en büyük yaklaşımlardan bir tanesi. Bugün 5 milli gemimiz var. 3’ü sondaj gemisi, ikisi ise sismik araştırma gemisi. Bugün Karadeniz’de ise üç gemimiz var. Bir takım çalışması içerisinde inanılmaz bir çalışmayı burada görüyoruz. Ben çok yakın tarihte yeni ek rezervlerin müjdelerinin de açıklanacağını düşünüyorum.”



Amasra-1 kuyusundan çıkarılan gaz enerjiye dönüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Türkiye’nin Karadeniz’deki ikinci keşfi olan Amasra-1 kuyusundan çıkarılan doğal gazın yakılarak mühendislerin elinde enerjiye dönüştüğünü bildirdi. Dönmez, Twitter hesabından, gazın laboratuvar ortamında mühendisler tarafından ilk defa yakılmasına ilişkin test görüntülerini paylaşarak, “Karadeniz’deki ikinci keşfimiz Amasra-1 kuyusundan çıkan doğal gaz mühendislerimizin elinde enerjiye dönüştü. Keşfimizin ateşi Türkiye’mizin gecelerini daha aydınlık, kışlarını daha sıcak, sanayisini daha güçlü kılacak” ifadelerini kullandı.

Bu Yazıya Tepki Ver