“Gerekçeli karar flash diskte. Önümüze düşer yakında” demişti… İmamoğlu’nun avukatı ‘jet karar’la haklı çıktı

gökhan günaydın

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada, 14 Aralık 2022 tarihinde verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı ile ilgili tartışmalar sürerken, katıldığı bir TV programında verilen kararla ilgili hatalara değinen İmamoğlu’nun avukatlarından Gökhan Günaydın, 16 Aralık 2022’de sarf ettiği, “Gerekçeli karar flash diskte idi zaten. Önümüze de düşer yakında” sözlerinde haklı çıktı.

Av. Gökhan Günaydın: “Gerekçeli karar normalde 1-1,5 ayda yazılabilir ama ben gerekçeli kararın çok kısa bir süre içerisinde hazırlandığını düşünüyorum. Flash diskte idi zaten o karar. Önümüze de düşer yakında

Gökhan Günaydın’ın, “Gerekçeli karar normalde 1-1,5 ayda yazılabilir bir şeydir ama ben gerekçeli kararın çok kısa bir süre içerisinde hazırlandığını düşünüyorum. Flash diskte idi zaten o karar. Önümüze de düşer yakında. Aceleleri olduğunun farkındayım ama acele gidenin nereye gideceğini söyleyen çok güzel atasözlerimiz var” sözlerinin üzerinden 12 gün, mahkemenin, karardan sonra geçen 10 iş günü içinde mahkeme gerekçeli kararını yazdı.

Av. Kemal Polat: “Karar bize tebliğ edilmeden basına tebliğ edilmiş”

bir TV programına katılan İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, kararı basından öğrendiklerini, kendilerine tebliğ edilmediğini söyledi. “Bütün araştırmalarımıza rağmen UYAP kayıtlarından herhangi bir bilgiye ulaşmamız mümkün olmadı. Bugün de aynı şey oldu. Anladığım kadarıyla karar bize tebliğ edilmeden basına tebliğ edilmiş. Sayfa sayısına kadar detayları basından öğreniyoruz. Duruşmanın ikinci bölümü SEGBİS kayıtlarıyla yapıldı. O da UYAP’ta yok. Mahkeme kayıtları incelemeden mi gerekçeli kararı yazdı?” dedi.