Görülmemiş kaos, Alpay ile başladı

alpay-cek
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski milli futbolcu AK Parti milletvekili Alpay Özalan’ın verdiği önergeyle çekler ertelendi. Alpay Özalan hayatında hiç çek yazdı mı bilinmez ama bankalarda çekle ilgili yaşanan kaos ortalığı bir anda karıştırdı.

GÖRÜLMEMİŞ KAOS
Ülke tarihinde görülmemiş bir kaos ile karşı karşıya kaldık. Yanlışlık ortaya çıktığında, önce basın bildirisi ile, daha sonra da tebliğ ile kanuni düzenlemenin aşılması tarihe geçen bir fiyasko” diye değerlendirildi.

ÖDEME ZİNCİRİ KIRILDI
Bankaların Çek Ödemesi ve Takas Provizyon ekranlarının kapatılması ile çek işlemleri tamamen durdu. Sadece tam kapanma dolayısı ile ödeme güçlüğü çeken şahıs ve işletmeleri gözetmesi gereken uygulama tüm çekleri kapsama alınca ödeme zinciri ülke tarihinde ilk defa kırılmış oldu.

RESMİ GAZETE YAYINLANDI
Öğleden sonra iş dünyasından gelen uyarılarla durumun farkına varan Ticaret Bakanlığı bir basın açıklamasıyla hesapta karşılığı olan çeklerin ödenebileceğini duyurdu. Kanunun bir duyuru ile aşılamayacağını anlayınca Resmi Gazete’de bir tebliğ yayınlatarak tıkanmayı açmaya çalıştı.

BERAT ALBAYRAK DEMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Instagram hesabından yaptığı açıklamayla “At izinin it izine karıştığı, Hak ve batılı ayırt etmenin zorlaştığı böyle çetin bir zamanda bizlerin samimiyetine inanarak dua eden her bir vatandaşımızdan Rabbim razı olsun. Gaybı, kalpleri ve hakiki niyetleri bilen mutlak güç sahibi Cenab’-ı Allah, bizleri Sırat-ı müstakim anma., Sonumuzu hayreylesin.. ” 8 Kasım 2020’de görevinden istifa etmişti.



Bu Yazıya Tepki Ver