Gözler ‘normalleşme’ adımlarında

beştepe
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından normalleşmeye dair alınan kararları açıklayacak. Kafe ve restoranların açık alanlarının müşteri kotasıyla açılması, sokağa çıkma saatlerinin esnetilmesi bekleniyor.

Vaka sayılarının 7 binlere düşmesinin ardından gözler, 1 Haziran’dan sonra kısıtlamaların kaldırılmasının gündeme geleceği kabine toplantısına çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak kabinenin öncelikli gündem maddesini yine koronavirüsle mücadele çalışmaları ve 1 Haziran sonrası yeni normalleşme kararları oluşturacak.

Kademeli normalleşme kapsamında paket servis ve gel al şeklinde hizmet veren restoran, kafe ve lokantaların yarından itibaren müşteri kotası, açık alanda hizmet şartı, HES kodu zorunluluğu ve mesafeli oturma şartıyla açılması bekleniyor.

Restoran, kafe ve lokantaların kapalı alanlarının ise bir sonraki kabine toplantısında ele alınarak, temmuz ayından itibaren yarı kapasiteyle hizmet vermeye başlatılması öngörülüyor



Bu Yazıya Tepki Ver