Gri karar kaçışı hızlandıracak

dolar(18)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin FATF tarafından kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede başarılı olamadığı gerekçesiyle ‘gri liste’ye alınmasının ardından WSJ’de yayımlanan makalede Türkiye’de para çıkışının artabileceği uyarısında bulunuldu

EKONOMİ SARSILACAK

Uluslararası Mali Eylem Görev Gücünün (FATF) kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede eksikleri olduğu gerekçesiyle Türkiye’nin daha sıkı izlenmesini gerektiren ‘gri liste’de yer almasının ardından ABD’li yetkililer, ülkeden daha fazla para çıkabileceği uyarısını yaptı. Wall Street Journal’da (WSJ) yer alan makalede, bu kararla birlikte halihazırda kırılgan olan Türkiye ekonomisinin sarsılacağı ifade edildi.

PARA ÇIKIŞI ARTACAK

Makalede, “Türkiye Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada, 2019’daki son gözetimden bu yana FATF standartlarını karşılamada ilerleme kaydedildiğini söyleyerek eylemi hak edilmemiş olarak nitelendirdi. Bakanlık, ülkenin en kısa sürede FATF listesinden çıkarılması için gerekli tüm adımları atacağını söyledi” denildi. Öte yandan eski ABD Hazine Bakanlığı yetkilileri, bankalar ve diğer yabancı yatırımcılar risklerini yeniden değerlendirmek zorunda kaldıkları için Türkiye’nin gri listeye alınmasının büyük olasılıkla ülkeden para çıkışını teşvik edeceğini belirtti.



Bu Yazıya Tepki Ver