Güleriz ağlanacak halimize

egitimmanset1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akademisyenler, üniversiteler hakkında konuşmak istemiyor. Yolsuzluk konusunda farklı tanımlar var. Ancak Elena Denisova-Schmidt öyle bir fıkra anlattı ki her şeyi gözler önüne serdi. İşte o fıkra:

“Havacılıkta çalışan bir grup profesör bir konferansa katılır. Organizatörler, hocalara yeni üretilmiş bir uçakla gezi teklif eder. Profesörler çok sevinirler; uçağa binerler, emniyet kemerlerini bağlarlar ve uçuşun keyfini çıkarmaya hazırlanırlar. Kaptan, kokpitten anons yapar: Bu uçak, profesörlerin kendi üniversitelerinden mezun olan havacılar tarafından üretilmiştir.

ARKALARINA BAKMAZLAR

Bunun üzerine profesörler paniğe kapılır, kemerlerini çözüp uçaktan kaçarlar. Belli ki öğrencilerinin başarıları hakkında şüpheleri vardır ve kendi güvenliklerinden korkarlar. Sadece bir profesör uçaktaki koltuğunda oturmaya devam eder ve der ki: Bu uçak benim öğrencilerim tarafından yapılmışsa, havalanmaz.”

Kendinizi kandırmayın

Etik üzerine çalışmalarıyla tanınan Dr. Elena Denisova-Schmidt, “Yolsuzlukla ilgili gelecekteki araştırmaların uygun yolsuzlukla mücadele önlemlerinin alınabileceği varsayımlarına dayanan mevcut paradigmanın ötesine geçmesi gerekmektedir. Bunun yerine yolsuzlukla mücadele reformlarının ve önlemlerinin başarısızlığına odaklanmalı ve yenilikçi yaklaşımlar talep edilmeli” görüşünde.



Bu Yazıya Tepki Ver