Gülistan’a ne oldu?

gulistan-doku-ailesi1

Dersim’de 5 Ocak 2020’den beri haber alınamayan Gülistan Doku’nun aile avukatı Ali Çimen, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, başsavcılıklara emniyet müdürlüklerine ve jandarma komutanlıklarına talimat yazısı göndererek tespit edilemeyen kadın cesetlerinin araştırılmasını istediğini söyledi

İNTİHAR TEZİ ÇÖKMÜŞ OLDU

5 Ocak 2020’den bu yana ulaşılamayan, Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında yaşanan gelişmeyi gazetemize değerlendiren Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, “Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı da artık Gülistan’ın intihar etmediğini ve bunun bir insan öldürme şeklinde olabileceğinin değerlendirilerek cumhuriyet başsavcılıklarına, il jandarma komutanlıklarına ve emniyet müdürlüklerine yazılar yazarak sahipsiz kadın buluntu cesedi var mı, yok mu, herhangi bir şikayet var mı, bunları araştırmaya başladı. Başından beri bunun insan öldürme şeklinde değerlendirilmesi gerektiğini belirtmiştik” dedi.

YENİ SAVCIDAN UMUTLUYUZ

Gülistan Doku davasına bakan savcının değiştiğini, yeni savcıdan umutlu olduğunu söyleyen Çimen, “Şüphelilerin materyalleri üzerinde yapılan incelemeler tamamlanamadı. Cep telefonuna ilişkin denetime elverişli bir rapor henüz dosyamızda yok. Mağdur ile şüphelinin baz istasyonu verileri aynı saatte aynı baz istasyonunda verilmişti; bunun ancak frekans uzmanı tarafından değerlendirilebileceğini belirtmiş, talepte bulunmuştuk. Emniyet’ten ilgisiz bir rapor geldi. 600 gündür haber alınamayan dosyanın etkili bir şekilde yürütülmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.