Gündeme oturan skandal kaçma hikayesinde AYM’nin nasıl payı var? 2015’te gelen iptal kararı çok eşliliğin önünü nasıl açtı?

esra erol şahin alankaya gülizar 1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’tan programa gelen Hasan Bey, “23 yaşındaki karım 15 yaşındaki Şahin’le kaçtı iddiasıyla Esra Erol’dan yardım istedi. Programda yer alan avukat Hülya Kuran, 2015 yılında Anayasa Mahkemesi’nin resmî nikâh kıymadan dini nikâh yaptıranlara ve evlilik cüzdanını görmeden bu nikahı kıyan din görevlisine ceza verilmesini öngören maddenin fıkralarını iptal etmesini hatırlattı. Programda tepki gösterdi.

Gazeteci- yazar Sina Koloğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “4 çocuğunu bıraktı Şahin’e kaçtı’ alt başlığı ile bir bildik hikaye anlatılıyordu #EsraErolda. Eşi Hasan’ı bırakmış internette tanıştığı Şahin’e kaçmış Gülizar. Dini nikah yapmışlar. Programın uzun yıllardır avukat koltuğunda oturan isme Hülya Kuran, farklı bir bakış açısı getirdi; ‘Esra hanım çok güzel değinmişti dün çocuk gelinler olmasın diye. Çocuk damat da olmasın bu ülkede. 2015 yılında Anayasa’da iptal edilen güzel bir hüküm vardı. ‘Özel hayatı ihlal ediyor’ dendi. Oradaki konu şuydu; Dini nikah yapılmadan önce resmi nikah yapılsın. Bakın bunun önünü alamazsınız. Çok eşlilik, buyrun’. Kuran ekranda seslendi; ‘Bu nikahı kim kıydı? Viranşehir İlçe Müftülüğü’ne sesleniyorum. Bu çocuğun nikahını hangi hoca kıydı?’. 2015 yılında Anayasa Mahkemesi, resmi nikah kıymadan dini nikah yaptıranlara ve evlilik cüzdanını görmeden bu nikahı kıyan din görevlisine iki aydan altı aya kadar hapis cezası verilmesini öngören TCK’nın 230’uncu maddesinin 5 ve 6’ncı fıkralarını 4’e karşı 12 oyla iptal etmişti.” ifadesini kullandı.

Bu Yazıya Tepki Ver