Gürcistan’a iPhone turizmi başladı

iPhone 14 Pro
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek vergiler nedeniyle Türkiye’de fiyatları dudak uçuklatan iPhone’ları ucuza almak isteyen vatandaşlar Batum’a akın etti. Durumu fırsata çeviren turizm firmaları “Gürcistan teknoloji turlarına” başlarken, aldıkları telefonları giriş-çıkış yaparak pasaportuna kaydettirmek isteyenler de  Sarp Sınır Kapısı’nda büyük yoğunluğa sebep oluyor.

Türkiye’de iPhone marka telefonlar yüzde 50 ÖTV, yüzde 18 KDV ve diğer vergilerle birlikte dudak uçuklatan fiyatlara ulaşıyor. Ülkemizde Eylül ayında satışına başlanan iPhone 14, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max fiyatları vergilerle birlikte 35 bin liradan başlıyor, modeline ve hafıza büyüklüğüne göre 64 bin liraya kadar çıkıyor.

Sözcü’de yer alan habere göre, Gürcistan’da iPhone telefonların fiyatları, vergiden kaynaklı yaklaşık 15 bin lira daha uygun olunca, Türkiye’nin her bölgesinden Batum’a akın başladı. Batum’da mağazalardan aldıkları telefonlarda vergi iadesi almak isteyenler ve Türkiye’den kaçak aldıkları telefonları üzerlerine kaydettirmek için giriş-çıkış yapma yolunu seçen vatandaşlar, Sarp Sınır Kapısı’nda büyük yoğunluğa sebep oluyor.

Trabzon’da faaliyet gösteren bir turizm firması da işi fırsata çevirdi. “Gürcistan teknoloji turu” adı altında tanıtımlar yapan turizm firması, “Son zamanlarda Türkiye’de yükselen telefon fiyatları ve IMEI uzatmanın sona ermesi nedeniyle Gürcistan uygun telefon fiyatları ve vergi iadesi imkânı ile teknoloji tutkunları için cazip bir seyahat noktası haline gelmiştir” ifadelerini kullanıyor. Firmanın Gürcistan turu reklamlarında iPhone görseliyle birlikte, “Batum’u gez, 5 yıldızlı otelde konakla, 20 bin TL’nin üzerinde para kazan” ifadeleri yer alıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver