Haberler Abdulkadir Selvi’de: “Saldırıyı planlayan Ammar Jarkas isimli birisi”

taksim istiklal t24 patlama
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı planlayan kişinin Ammar Jarkas isimli birisi olduğunu söyledi. Suriyeli Jarkas’ın 1 yıl önce Türkiye’ye geldiğini söyleyen Selvi, “Ammar Jarkas yapılan operasyonla yakalandı, şimdi içeride hesap veriyor” dedi.

Hürriyet yazarı Selvi, bugünkü köşe yazısında pazar günü gerçekleşen saldırıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Olaydan sonra yaşanan teknik takipte Kobani ile konuşmalar tespit ediliyor. Kamışlı’daki merkezden, ‘Kız önemli değil. Onu infaz edin. Ammar bizim için önemli, Ammar’ı çıkarın’ deniliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Örgütün talimatı teröristin öldürülmesine yönelikti. Ya kattan atın ya kanala atın talimatı var. Teröristi öldürüp tüm network’ü çözmemizi engelleyeceklerdi’ demişti.

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristi Yunanistan’a kaçırmayı planlıyorlar. Ya orada ya da kaçıramayacaklarını anlarlarsa burada infaz edip bağlantılarının ortaya çıkmasını engellemek istiyorlar. Ama kadın terörist canlı olarak yakalanınca bu plan suya düşüyor.

İstanbul’daki saldırıyı planlayan şahsın ismi ise Ammar Jarkas. Büyük lokma bu. Kamışlı’daki merkezden, ‘Ammar bizim için önemli. Ammar’ı çıkarın’ dedikleri terörist. Örgüt için önemli isim. Terörist kadını Yunanistan’a, Ammar Jarkas’ı ise Bulgaristan’a kaçırmayı planlıyorlar.

Suriye vatandaşı. 1 yıl önce gelmiş İstanbul’a. Kobani ile irtibatı kuran isim. Ammar Jarkas yapılan operasyonla yakalandı, şimdi içeride hesap veriyor.”



Bu Yazıya Tepki Ver