Hacer Foggo: ““Bir an önce okullarda ücretsiz beslenme programları uygulanmalı”

Hacer Foggo
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, “Bir an önce çok çok acil Türkiye’deki her devlet okulunda ücretsiz beslenme programının hayata geçirilmesi gerekiyor” çağrısını yaptı.

Cumhuriyet’ten Figen Atalay’a konuşan Foggo, “20 yıldır bu alanda çalışıyorum ve yıllarca çocukların okul devamlılığı, okul terki kadınların güçlendirmesi için çabaladım. Ama son üç yıldır öncelikli olarak sadece ailelerin çocukların temel ihtiyaçlara erişmesi için çaba gösteriyorum. Birinci öncelik gıda, ikincisi barınma. Eğitim artık aileler için en alt sıraya indi. Yani gıda talebi çok fazla şimdi okulların açılması ile birlikte üniforma, ayakkabı, kırtasiye ve yine beslenme çantası ve yine gıda. Daha önce aileler için öncelik çocuğun eğitimi birinci sıradaydı. Çocuk kendini sürekli geçim kaygısının olduğu bir evde işe yaramaz bir yük gibi görüyor. Bu nedenle çok kolay okulunu bırakıp çalışmaya başlıyor. Bu nedenle okul terki, okul devamsızlığı yada açık öğretime yönlendirme arttı. Çünkü çocuklar çalışmaya başladı artık çok geç kaldılar bu durumu önlemek için. Şimdi yoksulluk döngüsünün içine giren ve çıkmama olasılığı yüksek milyonlarca çocuk var” ifadelerini kullandı.

Foggo, öncelikli olarak yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

“Bir an önce devlet okullarda ücretsiz beslenme programları uygulanmalı ve hiçbir çocuk okula aç gitmemeli. Ayrıca her okula çocukların temiz suya erişebilmeleri için ücretsiz sebiller konulmalı, çocuklar su alamıyor. Kız öğrencilerin rahatça erişebileceği ücretsiz pedler olmalı okullarda. Hemen ama çok acil yerine getirilmeli. Bir çocuğun bütün bu ihtiyaçları düşünmesi utanç verici öyle değil mi? Çocuk temel ihtiyaçları değil, okuyacağı kitabı, dinleyeceği müziği, izleyeceği filmi düşünmeli.”

Bu Yazıya Tepki Ver