“Halk yoksullaşacak diye Allah’ın dediği yapılmasın mı?”

rabia-erdoğan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karar yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın düşük faizi savunduğu konuşmasında dini referans göstermesiyle ilgili olarak, “Ne yani, dolar karşısında liramız ucuzlayacak, yabancılar mallarımızı kelepire kapatacak, TL ile kazananların alım gücü düşecek, halk yoksullaşacak diye Allah’ın dediği yapılmasın mı?

Kızıp söylenenler; ‘Bana ne söylüyorsunuz, ben sadece emir kuluyum, denileni yaptım’ tavrıyla Cenab-ı Allah’a havale ediliyor.

Fakat gerekçe dinin faiz yasağıysa, piyasayı canlandırmak için vatandaşı düşük faizle kredi kullanmaya teşvik ederken niye yasak değil?

Geçen sene Diyanet, TOKİ projeleri için kamu bankalarından faizli krediye fetva verirken niye haram olmuyordu?

Ya da TL mevduatına enflasyon nispetinde faiz vermeye gelince haram, Merkez Bankası bu yüzden paramızın değerini koruyamayıp düşürüyor da…Hazine, enflasyonun üstünde yüksek faizle borçlanırken, bütçeden faiz ödemelerine ayrılan pay her sene 50 milyar TL artarken, faiz gideri yıllık 50 milyar liralardan bugün 200 milyar liralara çıkarken aynı hüküm niye devreye girmiyor?

Faiz hangi hallerde helal, hangisinde haram? Nas yorumu ve hassasiyeti, iktidarın siyasi ihtiyaçlarına göre mi değişiyor?” ifadelerini kullandı.



Yazının tamamı için tıklayın.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir