Haluk Levent: Asıl yıkım Antakya’da

haluk-levent
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AHBAP platformu kurucusu şarkıcı Haluk Levent, dün akşam Hatay’a ulaşan tek bir desteğin olmadığını, asıl yıkımın Antakya’da olduğunu belirtti. 

10 ilde büyük yıkıma olan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili AHBAP olarak harekete geçen ve yardım toplamaya başlayan Haluk Levent, Hatay’daki durumu HaberTürk yazarı Fatih Altaylı’ya anlattı.

Hatay’a giden Levent, gece saatlerinde yaptığı açıklamada, “Hatay’a ulaşan tek bir destek yok. AFAD bir ilde deprem olur biz de yardıma gideriz şeklinde organize olmuş. 10 il birden depremle vurulunca, 4 ilde büyük yıkım olunca AFAD çaresiz kalmış çok belli” dedi. 

Levent, binlerce enkazın pek azında yerel imkanlarla arama kurtarma çalışması yapıldığını, kimsenin yanına uğramadığı yüzlerce enkaz olduğunu söyledi. 

Deprem bölgesinden farklı kentlerdeki depremzedelerle konuşan Altaylı da şunları kaydetti: 

“Herkes organizasyon bozukluğundan yakınıyordu. Var olduğu söylenen devleti kimse bulamıyordu. Enerji altyapısı çökmüştü, kentlere akaryakıt bile ulaştırılamıyordu. Soğukta hiç değilse otomobillerde ısınmaya çalışanların da, kurtarma ekiplerinin de yakıt bulması mümkün değildi. Yurt dışından gelen yardım ekiplerini havalimanlarından alıp enkaz alanlarına ulaştıracak organizasyon bile yapılamıyordu. Partizanca açıklamalara öfke büyüktü. 24 yıl sonra 24 yıl önceki kadar bile olamamıştık. Depreme hazır olmadığımız gibi, deprem sonrasına da hazır değildik. 24 senede bir arpa boyu yol alamamıştık. Eski binalar neyse ama yeni binalar bile yıkılmıştı.” 



Bu Yazıya Tepki Ver