Hamas füzeleri denizden yürütmüş!

SAVUNMA3
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistinli direniş örgütlerinin İsrail’e attıkları roketleri İran’da aldığı ve Gazze Şeridi’ne tekneler ya da denizaltılar ile soktuğu ortaya çıktı… Hamas, İHA’dan sonra insansız denizaltı da kullanmaya başladı.

İsrail ile Filistin arasındaki orantısız çatışmada bütün dünya masum insanların vahşice katledilmesinin yanı sıra Hamas’ın füzelerini hayretle izledi. Hamas’ın bu hava araçlarını İran’dan alıp, Gazze’ye denizden soktuğu öne sürüldü. Rus haber ajansı TASS’ın bildirdiğine göre, İzzeddin El Kassam Tugayları temsilcileri kamikaze insansız hava araçlarını İsrail’e karşı ilk kez alçak irtifada kullandıklarını duyurdu. Askeri uzman Yuri Lyamin, “Bu İHA’lar, İran kamikaze insansız hava aracı Ebabil-2’ye göre modellenmiştir. Benzer cihazlar, Yemen’de İran yanlısı Husi isyancılar tarafından monte edildi” dedi.

Rusya Füze ve Topçu Bilimleri Akademisi’nin başkan yardımcısı Konstantin Sivkov ise Hamas’ın cephaneliğinin yeni silahlarla doldurulmaya devam edeceğini söyledi. Sivkov, Hamas’ın kullanmaya başladığı insansız denizaltının İran’dan gelen kargo gemisiyle veya resmi olmayan bir şekilde bazı Arap ülkelerinden nakledilebileceğini belirterek, “Bunun cüce bir denizaltı olabileceğine inanıyorum, çünkü büyük bir denizaltı, Gazze Şeridi’nde bulunmayan çok fazla kara altyapısı gerektiriyor. Ek olarak, orada olmayan yetenekli bir mürettebata ihtiyaç var. Bu nedenle, çok küçük bir denizaltıyı kontrol etmek için birkaç kişiyi eğitmek gerçekten mümkün. İsrail’in kıyı altyapısına sabotaj yapmanın yanı sıra denizaltı Mısır’dan füzeler ve diğer askeri malzemeleri taşımak için de kullanılabilir” diye konuştu.

 

Bu Yazıya Tepki Ver