Hapiste kripto 137 milyon dolar akladı

ekonomimanset3
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel haber / Gerçek Gazete

Amerikalı uyuşturucu satıcısı, uyuşturucu kaçakçılığı suçundan hapiste yatarken, 137 milyon dolardan fazla bitcoin kripto para akladı. Suçlu, 2018 yılından beri cezaevinde ve faaliyetlerini orada yürütüyor

Maryland Federal Mahkemesi, Maryland’den xanaxman olarak bilinen bir dark web uyuşturucu satıcısını hapishaneden 137 milyon dolar değerinde bitcoin aklamakla suçladı. Gerçek adı Ryan Faras olan ve suç dünyasında “Xanaxman” olarak tanınan fail, üç yıl önce, güçlü bir endişe verici ilaç olan Alprazolam’ı satmaktan tutuklandı. Kasım 2018’de mahkeme, Faras’ın uyuşturucu satışından kazandığı 4000 Bitcoin’e el konmasına karar verdi.

SERBEST KALMAK İSTEDİ

Bitcoin o zaman 16.800 dolara mal oldu, ancak bugün 187.2 milyon dolar ediyor. İddianamede, ekim 2019 ile nisan 2021 arasında hapishanedeki Faras’ın babası Joseph Faras’ın yardımıyla uyuşturucu gelirlerini akladığı öne sürüldü. Ryan Faras, sağlık durumunun kötü olması ve pandemi nedeniyle 2020’de serbest bırakılmasını sağlamaya çalıştı, ancak yetkililer talebini reddetti ve hükümlü cezaevinde kaldı.

EURO DA KULLANILIYOR



Uluslararası BT holding Involta’nın başkanı Alex Kontsov, kripto para birimlerini içeren suçlarla ilgili, “Kripto para birimlerinin siber suçlular tarafından suç planlarını gerçekleştirmek için kullanıldığı inkâr edilemez, ancak bu kripto para birimlerinin olumsuz bir ışık altında sunulması gerektiği anlamına gelmez. Dolar, euro ve diğer para birimleri de suçlular tarafından kullanılabilir” dedi.

 

Bu Yazıya Tepki Ver