Havuzda çıta yükseldi

18843501

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ”Geçen yıl hedefimiz 1 milyon kişiye yüzme öğretmekti. Pandemiye rağmen hedefi geçtik. Bu yıl normalleşme adımları haziranda başladı. Sene sonunda da 1,5 milyon kişiye yüzme öğreteceğiz. Bu sayıyı da aşabiliriz” dedi.

Sporda devrim yapmaya  devam ettiklerini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapsamında bu yıl 1,5 milyon kişiye yüzme öğreteceklerini söyledi. Bakanlık olarak yüzmeye çok önem verdiklerini aktaran Kasapoğlu, “Yüzme branşını projelerimizle çok ciddi şekilde destekliyoruz. Bunun meyvelerini de görüyoruz. Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda yüzmede madalyamız olmadı ama ilk kez A kotayla ve çok genç sporcularla katıldık. İnşallah önümüzdeki süreçte büyük başarılar alacağız” diye konuştu.

200 HAVUZDA SEFERBERLİK

Bakan Kasapoğlu, ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesinin 2019’dan beri devam ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Bu projede her geçen gün hedefleri büyütüyoruz. Yaz dönemi büyük bir seferberlik vardı. 200’e yakın havuzla tüm Türkiye genelinde herkese yüzme öğretiyoruz. Geçen yıl koyduğumuz 1 milyon hedefini pandemiye rağmen geçtik. Bu yıl normalleşme adımları haziranda başladı. Yıl sonunda 1,5 milyon kişiye yüzme öğreteceğiz. Bu sayıyı da aşacağımıza inanıyoruz. Sadece ağustos ayında 200 bin kişiye yüzme öğrettik.”