Hayret! OECD bize olumlu rapor yazdı

egitimmanset
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genelde bizim hakkımızda olumsuz yorumlar yapan uluslararası kuruluşun 188 ülkeyi kapsayan araştırması genel olarak karamsar bir tablo çiziyor ama Milli Eğitimimiz için negatif bir ifade yok

Google’a OECD yazın, ekrana Ekonomik İş birliği ve Kalkınma Örgütü’nün Türkiye ile ilgili bir tane olumlu raporu gelmez. OECD’nin “Pandemide Eğitim” raporu da kapkaranlık. Ancak Türkiye kelimesinin geçtiği bölümlerde olumsuzluğun dozu düşük. OECD raporundan çıkan genel sonuç şu: Gelişmiş ülkelerle fakir ülkeler arasındaki eğitimin arası pandemi yüzünden bir 200 yıl daha açıldı.

ÖĞRETMEN DEĞERLİ

Raporda, “2020’de 188 ülke/ekonomideki 1.5 milyar öğrenci okullarından uzaklaştı. Her yerde öğrenciler, bir gün açık olan ve ertesi gün kapanan ve öğrenimlerinde büyük kesintilere neden olan okullarla karşı karşıya kaldı” vurgusu yapılırken, öğretmenlerin aslında eğitim için ne kadar önemli olduğunun gözler önüne serildiği vurgulandı. OECD raporunun şu bölümleri de okumaya değer:

HAYAT BOYU SIKINTI

“Ekonomistler Eric Hanushek ile Ludger Woessmann, kapanmalardan etkilenen 1-12. sınıflardaki öğrencilerin tüm yaşamları boyunca %3 daha düşük gelir bekleyebileceklerini tahmin ediyor. Aylarca süren etkili öğrenme süresi kaybedildi. Her üç ayda bir etkin öğrenme süresi kaybı için Güney Afrika’da 504 milyar dolar ile ABD’de 14.2 trilyon dolar arasında değişen uzun vadeli bir maliyete ulaşılıyor.”



Bu Yazıya Tepki Ver