Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan “Gri Liste” açıklaması

hazine-maliye
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paris’te gerçekleştirilen toplantılarının ardından açıklama yapan Uluslararası Mali Eylem Görev Gücü, Türkiye’yi kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele konusunda ‘yeterince çaba göstermeyen’ ülkelerin bulunduğu ‘gri liste’ye aldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Türkiye’nin kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede yeterli çabayı göstermediği gerekçesi ile Yemen’in yer aldığı gri listeye alındı.

Açıklama Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen üç günlük toplantılarının ardından geldi.

thumbnail
İlgili Haber
Türkiye ‘gri liste’ye alındı

GRİ LİSTE EKONOMİYİ ETKİLİYOR

Bu yıl Mayıs ayında yayınlanan bir IMF araştırmasına göre, FATF gri listesi, bir ülkenin sermaye girişleri üzerinde büyük ve önemli bir etkiye sahip.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA



Konuyla Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan açıkalma geldi. Bakanlığın açıklamasında “Mali Eylem Görev Gücü (Financial Action Task Force – FATF) raporunda ülkemizin gri listeye alınması hak edilmeyen bir sonuç ortaya çıkarmıştır. Bundan sonraki süreçte, FATF ve ilgili tüm kurumlarla işbirliği içerisinde gerekli adımlar atılmaya devam edilecek ve ülkemizin hak etmediği bu listeden en kısa sürede çıkması sağlanacaktır” denildi.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir