Haziran serin geçecek Temmuz’da sıcak yakacak

hava durumu sıcak
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek aydan itibaren İstanbul’da sıcaklıklar artacak. Isı bazı günler mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Ancak temmuz ayında dolunun da zaman zaman etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Güven Özdemir, ”İskandinav ülkeleri üzerinde oluşan yüksek basınç şu anki serin havanın en önemli nedeni” dedi.

Türkiye genelinde sıcaklıklar haziran ayına rağmen beklenen oranda yükselmedi. Vatandaş havaların ne zaman ısınacağını merak ederken, İstanbul’da da haziranın son günlerine kadar yüksek bir sıcaklık beklenmiyor. Yağış da yine sağanak olarak etkisini gösterecek. Rüzgârın da daha çok kuzeyden esmesi haziran boyunca hava durumunun normallerin altında seyretmesine neden oluyor.

YÜKSEK BASINÇ GELİYOR

Serin havanın en önemli nedeninin İskandinav ülkeleri üzerinde oluşan yüksek basınç olduğunu belirten Meteoroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Güven Özdemir, şunları söyledi: “Bu basınç genişleyerek bizim bölgelerimize inmeye çalışıyor. Aynı zamanda Rusya ve Ukrayna’ya doğru iniyor. Aşağı indiğinde soğuk hava etkisiyle birlikte hava sıcaklıkları da düşmeye başlar, tekrar yükselir.

YAZ YAĞMURUNA DEVAM

Haziran ayının ilk 15 gününe baktığımızda mevsim normallerine göre biraz serin geçiyor diyebiliriz. İkinci 15’ten itibaren, ay sonuna doğru yavaş yavaş mevsim normallerine ulaşacağız, sıcaklık artmaya başlayacak. Yaz yağmurları çeşitli bölgelerde görülecek.  Temmuz ayından itibaren sıcak ve kurak bir yaz geçirecek gibiyiz. Ancak zaman zaman etkili dolu yağışları da görülecek.”



Bu Yazıya Tepki Ver