Haziran’da kolları sıvadık

asi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Kolları sıvıyoruz’ kampanyasının başlamasının ardından 17 milyonu aşan dozda aşı uygulandı. Yaş sınırı da 50’den 18’e kadar indi

SAĞLIK Bakanlığı’nca toplumsal bağışıklığın sağlanması amacıyla ‘Kolları sıvıyoruz’ sloganıyla kampanya başlatılmasının ardından haziran ayında 17 milyon dozdan fazla aşı uygulandı, Türkiye, toplamda yapılan Kovid-19 aşılarının üçte birinden fazlasını bu ay içinde oldu. Tüm ülkede daha önce yaşanan tereddütlerin büyük ölçüde aşılmasıyla aşılama merkezlerindeki yoğunluk dikkat çekti. Yaş sınırı da 50’den 18’e kadar indi.

CUMA GÜNÜ 997 BİN

ÜLKE genelinde 1-23 Haziran tarihleri arasında sırasıyla 50, 45, 40, 35, 30 ve 25 yaş gruplarının aşılanmasına geçildi. Ayrıca yaş kısıtlaması olmaksızın tüm öğretmenler ve avukatlar, müzisyenler, film ve dizi ekipleri, öğretim üyeleri ve üniversite personeli, gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanları, berber ve kuaförler, avukatlar, ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı, kargo çalışanları ile kuryeler aşılama programı kapsamına alındı. Son olarak ise ‘günde 1 milyon kişi’ hedefi doğrultusunda geçen cuma günü 997 bin doz aşı yapıldığı açıklandı.

Son aşama: Sırası gelip yaptırmayanlar

GEÇTİĞİMİZ cuma gününden itibaren 18 yaş grubu, randevularını alarak aşılarını olmaya başladı. Üçüncü aşamanın, bu grubun aşılanmasıyla tamamlanmasının ardından dördüncü ve son aşamaya geçilerek, sırası geldiği halde zamanında aşı yaptırmayanlar için süreç başlayacak.

Bakan Koca ateş etti!



SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, aşılamada yaş sınırının 18’e indiğine dikkat çektiği “Genç normale hazırlık başladı. Arkadaşlar heyecanlı” mesajını Twitter hesabından paylaştı. Koca, diğer paylaşımında ise “Yaz döneminde 18 yaş üstü herkes aşılanabilir dediğimizde, ‘yaz bitiminde nasıl olsa yüzü kızarmayacak’ diyenler, umarız bugünlerde sık sık güneşe çıkıyorlar” şeklinde imalı ifadeler kullandı.

‘Aşılamayla Delta’yı aşarız’

TÜRKİYE’DE de görülmeye başlanan Delta varyantının yayılımının aşılama ile kırılması bekleniyor. Günlük 1 milyon civarı aşılama programıyla birlikte Delta’nın, İngiltere mutasyonu kadar etkili olmayacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Temmuz ortasında yüzde 75 aşılama oranına ulaşılmasıyla çok kapalı alanlar hariç maske takmanın da son bulması öngörülüyor.

Bu Yazıya Tepki Ver