HDP: Erdoğan bizim için seçenek değil, sandığa eksiksiz gideceğiz

hdp - yeşil sol
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ arasında imzalanan protokol sonrası durum değerlendirmesi için toplanan HDP ve Yeşil Sol Parti ikinci tur tavrını “Erdoğan bizim için seçenek değil, sandığa eksiksiz gideceğiz” olarak açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşiller Sol Gelecek Partisi, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan protokol sonrası durum değerlendirmesi yaptı.

Toplantı sonrası ‘Demokrasi ve özgürlüğü savunan politik ilkelerimize daha sıkı ve kararlı sarılıyoruz…’ başlığıyla yapılan açıklamada “Sayın Kılıçdaroğlu’nun bugün açıkladığı protokoldeki bu konuyla ilgili belirlemeler evrensel demokratik ilkelere aykırıdır. Tutumumuz ve eleştirimiz net ve açıktır. Kayyım uygulamaları sadece Diyarbakır’ın değil İstanbul’un ve bir bütün olarak hepimizin sorunudur” denildi.

İki parti bugün de HDP Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna ilişkin kararını açıklıyor:

“Kürt sorununun çözümsüzlüğü toplumun çıkarına değildir. Bu çözümsüzlük oyunu bozulmadan cumhuriyet demokrasiyle bütünleşemeyecektir. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken bizler her ne koşulda olursa olsun halkın iradesini tüm iradelerin üstünde tutacağız. Göçmen veya mültecilerin siyasi çıkarların malzemesi haline getirmek yanlıştır ve insanı değildir. Biliyoruz ki Cumhur İttifakı iktidarına karşı demokrasi, adaletle mücadele edilebilir. 28 Mayıs’ta sandığa eksiksiz gideceğiz ve tek adama karşı mücadele sürdüreceğiz.”



Bu Yazıya Tepki Ver