HDP İzmir il binasına saldırı düzenlendi: Bir parti çalışanı öldü

hdp
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP, İzmir il binasına silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda, Deniz Poyraz isimli parti çalışanı öldürüldü. Valilik, gözaltına alınan saldırganın ‘eski bir sağlık çalışanı olduğunu’ ve ‘olayın tüm yönleriyle araştırıldığını’ açıkladı. HDP, “Bugün İzmir’de Deniz Poyraz yoldaşımız İzmir İl Binamızı 24 saat gözetleyen polislerin gözetimde katledildi” dedi.

İzmir Konak’taki HDP il binasına girerek camları kıran ve bir görevliyi öldüren silahlı kişi gözaltına alındı. İçeri giren 30-35 yaşlarındaki saldırganın üç el ateş açtığı ve camları kırdığı, binayı yakmaya çalıştığı öğrenildi.

Olayda saldırgan gözaltına alınırken, parti binasında görevli olan Deniz Poyraz isimli kadın çalışanın öldürüldüğü belirtildi. Parti yetkilileri bir parti görevlisinin saldırgan tarafından rehin alındığını açıklamıştı.

Gazete Duvar’ın haberine göre; HDP MYK üyesi Mahfuz Güleryüz saldırıya ilişkin şunları söyledi: “Sabah saat 10.30 civarında il binamızı bir şahıs basıyor. İçeride çalışan bir kadın arkadaşımız var. Silahla camı çerçeveyi indiriyor. Sonra binamızı yakıyor. Kadın arkadaşımızın ölmüş olma ihtimalinden korkuyoruz. Polis çok ayrıntılı bir şey söylemiyor. Aylardır binamız hedef gösteriliyordu. Emniyetle görüştük valilikle görüştük. Bunun bu tarz bir sonuca mahal vereceğini ifade ettik. Önlem alınmadı. Maalesef öngörülerimiz ortaya çıktı.”

Bu Yazıya Tepki Ver