HDP saldırganı Onur Gencer: “5 dakika önce orada olsaydım bol leşli bir saldırı yapacaktım”

onurgencer
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl binasına 17 Haziran’da silahlı saldırı düzenleyen ve Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer hakkında açılan davanın ikinci duruşması İzmir Bayraklı Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Bianet’ten Ruken Tuncel’in haberine göre Sabah saat 9.00’da başlaması gereken duruşma üç buçuk saatlik gecikmeyle başladı.

Aranın ardından saldırgan Onur Gencer’in savunmasına geçildi. Gencer, savunmasında “saldırıyı içimi soğutmak için yaptım” dedi.

“PKK İLE YAŞADIĞIM BİRÇOK TRAVMA NEDENİYLE…”

Devamında şunları söyledi:

“Gerçekleştirdiğim kanlı baskının evveliyatı çok eskiye dayanır. 1998 yılında annemin HDP’liler tarafından tehdit edilmesiyle yaşadığım travma 17 Haziran’da son bulmuştur. PKK ile yaşadığım birçok travma nedeniyle gerçekleştirdiğim kanlı baskından pişman değilim.

Saldırıyı 4-5 yaşlarında planlamaya başladım. Kimseden talimat almadım, tamamen kendi irademle gerçekleştirdim. Suriye’de sağlık yardımı için gittim, suikaste uğrayacaktım. Bütün bunlardan kaynaklı saldırıyı gerçekleştirmek istedim.



“BOL LEŞLİ BİR SALDIRI YAPACAKTIM”

16 Haziran günü içim içimi yiyordu, heyecandan uyuyamadım. Beş dakika önce orada bulunsaydım bol leşli bir saldırı yapacaktım. PKK Lideri Abdullah Öcalan, Selahattin Demirtaş özel ilgi alanım. Onun dışındakilerin hepsi benim için aynı. Ha Deniz Poyraz, ha Murat Çepni keşke o da arada kaynasaydı.”

“TAHRİK EDİCİ KONUŞUYOR”

Gencer’in konuşmalarının ardından salonda yeniden gerilim yaşandı. Avukatlar Gencer’in savunma yapmadığını, tahrik edici, suç unsuru barındıran cümleler sarfettiğini söylediler. Mahkeme başkanının sanığın konuşmalarına müdahale edilmesini istediler.

Daha sonra Gencer, yeniden savunmaya geçti. Gencer, yeniden tahrik edici cümleler sarf edince mahkeme başkanı tepki gösterdi.

Bu Yazıya Tepki Ver