Hekimler, İstanbul’dan Ankara’ya “beyaz yürüyüş” başlatıyor

doktor
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç, Türk Tabipleri Birliği ve tabip odalarının İstanbul’dan Ankara’ya yarın başlatacağı ‘Beyaz Yürüyüş’ öncesi hekimlerin taleplerini anlattı. Karakoç, “Yöneticilerin, hekimlerin bağımsızlığını ve özerkliğini zedeleyen baskıları var; bunlara karşı çıkacağız. Genç meslektaşlarımızın çalışma ve eğitim haklarına sahip çıkacağız. Özlük haklarımıza, ekonomik haklarımıza sahip çıkacağız. Türk Tabipleri Birliği’nin 2014 yılında Meclis’e sunduğu Şiddetle Mücadele Yasa Tasarısı’nın bizim istediğimiz gibi uygulanmasını istiyoruz. Halkın sağlık hakkına sahip çıkmak istiyoruz” dedi.

Ali Karakoç, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, 23 Kasım’da İstanbul’da başlayacak olan yürüyüşün, Kocaeli, Bursa, Eskişehir duraklarının ardından Ankara’da sonlanacağını ve Ankara’daki Yılmaz Güney Sahnesi’nde bir ‘Beyaz Forum’ yapacaklarını belirtti. Karakoç, “Hem ekonomik özlük haklarımıza hem de toplumun sağlık hakkına sahip çıkmak için nasıl bir yol izleyeceğimizi o Beyaz Forum’da konuşacağız ve bundan sonraki süreci nasıl öreceğimize birlikte karar vereceğiz” diye konuştu.

Karakoç’un açıklaması şöyle:

“İstanbul’dan bir ‘beyaz yürüyüş’ başlatacağız”

“Sağlık emekçilerinin ekonomik ve özlük haklarında çok ciddi bir yıpranma olduğunun biliyoruz. Bunun için defalarca Sağlık Bakanlığı’ndan randevu talep ettik ama Sağlık Bakanlığı bir yıldır bize randevu vermedi. Dolayısıyla Türk Tabipleri Birliği ve Türkiye’deki tabip odalarının ortak aldığı bir kararla 1 Ekim günü, İstanbul’dan Sağlık Bakanlığı’na bir çağrıda bulunduk. ‘Taleplerimizi kabul edin, etmezseniz bir eylemlik süreci başlatacağız’ dedik. İstanbul’dan bir ‘Beyaz Yürüyüş’ başlatacağız. Ülkedeki tabip odalarının yöneticileri, aktivistleri, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, kollarımızdan, komisyonlarımızdan aktivistlerimiz katılacak.

“Ankara’da Yılmaz Güney Sahnesi’nde ‘beyaz forum’ yapacağız”

23 Kasım saat 18:00’de Kadıköy’de bir basın açıklaması yapacağız. Daha sonra otobüslerimize binip Kocaeli’ne gideceğiz. 24 Kasım’da, aynı şekilde Kocaeli’nde beyaz önlüklerimizle temsili bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Kocaeli’nde de hem bizim taleplerimizi hem de toplumun sağlık hakkını içeren broşürlerimizi halka dağıtacağız. Hastaneler önünde basın açıklamaları yapıp hekimlerle buluşmalar gerçekleştireceğiz. 25 Kasım’da Bursa’ya uğrayacağız. Önce hastane ve il sağlık müdürlüğü önünde basın açıklamamızı yapacağız. Taleplerimizi ve o ilde yaşanan sağlık sorunlarını dile getireceğiz. 26 Kasım’da Eskişehir’e geleceğiz. Eskişehir’de de aynı şekilde bir ‘Beyaz Yürüyüş’ yapacağız. Yine halka broşürler dağıtacağız, basın açıklamamız olacak ve hekimlerle buluşacağız. 27 Kasım’da Ankara’da, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’nin önünde, ülkenin dört bir yanındaki tabip odalarından gelen meslektaşlarımızın, sağlık emekçilerinin, diğer demokratik kitle örgütlerinin katılacağı bir basın açıklaması yapacağız. Basın açıklamasından sonra Çankaya Belediyesi’ne bağlı Yılmaz Güney Sahnesi’ne yürüyeceğiz ve orada bir ‘Beyaz Forum’ yapacağız. Beyaz Forum’da, yıllardır bu sağlık sisteminin toplumun sağlığına ve çalışanlarına yönelik olmadığını söyleyeceğiz. Aslında, uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın hastaları birer müşteri, sağlık çalışanlarını da birer köle gibi gördüğü, hastaneleri de birer işletme olarak gördüğü sisteme eleştirilerimizi yapacağız. Hem ekonomik özlük haklarımıza hem de toplumun sağlık hakkına sahip çıkmak için nasıl bir yol izleyeceğimizi o Beyaz Forum’da konuşacağız ve bundan sonraki süreci nasıl öreceğimize birlikte karar vereceğiz.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir