Helikopter izni bekleyen Uysal’a yanıt: İzin gerekmiyor

yangın helikopter
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orman Genel Müdürlüğü tarafından, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın, “Yangın helikopteri kiralayabilmek için Tarım ve Orman Bakanlığından izin istedik, izin bekliyoruz” açıklamasına izin istemeye gerek olmadığı, kiralama taleplerinin kendi inisiyatifleri olduğu belirtildi.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinin Belediye Başkanı Ümit Uysal, resmi sosyal medya hesabından, “Değerli Komşularım, Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı olarak bir yangın helikopteri kiralayabilmek için her türlü bağlantı ve teyitleşmeyi tamamladık. Dün ( 2 Ağustos ) saat 18:49 itibariyle mevzuat gereği Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan izin istedik, izin bekliyoruz.” yazmıştı.

CEVAP 2 GÜN SONRA OGM’DEN GELDİ. BAŞVURU AŞAMASINDA NEDEN “İZİN GEREKLİ DEĞİL” DENMEDİ?

Müdürlüğünün sosyal medya hesabından ise Ümit Uysal’ın söz konusu tweeti etiketlenerek, “Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı’nın helikopter kiralama taleplerine ilişkin olarak, ilgili devlet kurumlarından izin gerekliliği söz konusu değildir. Kiralama talepleri kendi inisiyatiflerinde olup, kiralanması halinde Yangın Yönetim Merkezi’ne bilgi verilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir