Hem atları öldü hem borçlu çıktılar

Hem atları öldü hem borçlu çıktılar 2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üç ay önce kamyonet çarpan atlarından birisi ölen, birisi de yaralanan Aslı Akkaya, ”Sigorta şirketinden tebligat geldi. Araçta oluşan hasar nedeniyle 23 bin 467 lira istiyorlar. Biz zaten kaymakamlık ve belediyelerden aldığımız yardımlarla ayakta durmaya çalışıyoruz, bu parayı nasıl öderiz” dedi

Arnavutköy’de 3 ay önce atlarına kamyonet çarpan Akkaya Ailesi’ne, sigorta şirketinden aracın tamir masrafı için 23 bin 467 liralık tebligat geldi. Hurdacılık yaparak geçimlerini sağladıklarını belirten Aslı Akkaya, “Hem 2 atımızı kaybettik, hem de kamyonetin zararını bizden almak istiyorlar. Biz zaten kaymakamlık ve belediyelerden aldığımız yardımlarla ayakta durmaya çalışıyoruz, bu parayı nasıl öderiz bilmiyoruz. İtiraz edeceğiz” dedi.

TEK GEÇİM KAYNAĞIMIZDI

Kaza, 16 Mart 2021’de Arnavutköy’de meydana geldi. Erdinç Tekin’in kullandığı kamyonet Egemen Caddesi’nde yola çıkan 2 ata çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan atlardan biri ölürken, diğer at ise ayağından yaralandı. Hurdacılık yaptıklarını ve tek geçim kaynaklarının atları olduğunu söyleyen İrfan-Aslı Akkaya çifti, parayı ödeyecek güçlerini olmadığını söyledi.

ATLARI KÖPEK ÜRKÜTTÜ

Aslı Akkaya, “O gün komşularımız da şahit, sokak köpeklerinin saldırısı sonucu 2 atımız iplerini kopararak koşmaya başladı. Yola yaklaştıkları sırada da kamyonetin korna sesi ile atlar ürkünce yola fırladılar. Meydana gelen kazada bir atımız öldü, bir diğer atımız ise sakat kaldı. Sakat kalan atı, belediyeyi arayarak onlara teslim ettik. Atlarımızı başıboş sokağa salmadık” dedi.



Bu Yazıya Tepki Ver