Hendek’te felaket göz göre göre gelmiş

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya’nın Hendek ilçesinde 7 işçinin hayatını kaybettiği havai fişek fabrikası patlamasına ilişkin davanın üçüncü duruşması bugün görüldü. Patlamada dayısını kaybeden dava sözcülerinden Avukat Gülşen Uzuner, gazetemize yaptığı açıklamada “Bu insanlar sırf yoksullukları yüzünden kölece bir çalışma sisteminin kurbanı olmuşlar” dedi.

 Hendek’teki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası sahiplerinden Yaşar Coşkun, Asiye Angın, Erşan Öztürk ve Hasan Ali Velioğlu’nun tutuklu, iş güvenliği uzmanı Aslı Bozkurt’un tutuksuz yargılandığı davada, mahkeme başkanı dosyaya giren yeni bilgileri okudu. Duruşma tanık ve müştekilerin ifadelerinin alınması ile devam etti.

“ÇALIŞIRKEN ÖLMEK KADER DEĞİL”

Duruşmayı gazetemize değerlendiren Avukat Gülşen Uzuner, “Çalışırken ölmek kader değil, fıtrat değil. Bunu engelleyebiliriz” dedi. Uzuner, “Dosyada fazla üretime ilişkin ve iş güvenliği önlemleri alınmadan tehlikeli maddeyle çalışma üretimine ilişkin düzenli bir baskı var. Bu baskı işçilerin bazı uyarılarıyla meydana çıkmış ama dinlenilmemiş. Neticesinde bir patlama meydana gelmiş. Bizim bu celsede gördüğümüz, üretim organizasyonunun planlı biçimde tehlikeyi içerecek şekilde yapılmış olduğudur. Dosyadaki felaket göz göre göre gelmiş. Buradaki şey herhangi bir kusur değil, kast düzeyinde olan bir kusur. Bu insanlar sırf yoksullukları yüzünden kölece bir çalışma sisteminin kurbanı olmuşlar. Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver