HİSAR O+ seri üretime geçiyor

1038868627_0_0_1247_675_1000x0_80_0_1_3c0ac6fff2b6d5e89d5bb5325702702c.png

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, harp başlıklı atışında yüksek hızlı hedefi uzak menzil ve yüksek irtifada imha eden HİSAR O+ Orta İrtifa Hava Savunma Sistemi’nin seri üretimine geçileceğini duyurdu. HİSAR A+ ise tüm unsurları ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edildi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, HİSAR A+ Hava Savunma Füze Sistemi’nin tüm unsurları ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edildiğini duyurdu.

Harp başlıklı atışında yüksek hızlı hedefi uzak menzil ve yüksek irtifada imha eden HİSAR O+’nın ise seri üretime geçme aşamasına geldiğini açıkladı.

Her türlü hava koşulunda çalışma yeteneğine sahip HİSAR; savaş uçakları, helikopter, havadan karaya füzeler, seyir füzeleri ve silahlı/silahsız insansız hava araçlarına karşı etkili oluyor.

Yerli ve milli üretim Hava Savunma Füze Sistemi HİSAR’ın, ülke hava savunmasında ciddi bir güç çarpanı olacağı belirtiliyor.

MSB: Hedef tam isabetle vuruldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sosyal medya hesabından, Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi’nin (HİSAR-O) Aksaray Atış Alanı’nda icra edilen test atışında hedefi tam isabetle vurduğunu açıkladı.