Hükümlüler e-mail atabilecek

mahkum
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadınların çocukları 15 yaşına gelene kadar infazın ertelenmesi ve mahkumların elektronik posta göndermesini de içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

AK Parti milletvekilleri, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni, TBMM Başkanlığına sundu. Teklife göre, şu değişiklikler yapılacak: Kadın hükümlünün 15 yaşını doldurmamış çocuğunun bulunması halinde cezasının infazı, çocuğun 15 yaşını doldurmasına kadar Cumhuriyet Başsavcılığınca ertelenebilecek.

Bulundukları ceza infaz kurumundan başka bir kuruma nakil talebinde bulunan hükümlülerin maddi durumlarının yetersiz olduğunu belgelendirmeleri durumunda, bu hükümlülerden nakil giderleri alınmayacak.

Hükümlüler, gerekli teknik altyapının bulunduğu kurumlarda Adalet Bakanlığınca belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde elektronik yöntemlerle de mektup alıp gönderebilecek.

Ziyaret 1.5 saate çıkıyor

Teklife göre ayrıca hükümlülerin ziyaret süresi bir saatten 1,5 saate çıkarılıyor, tutuklu ve hükümlüler bakımından hasta ziyareti amacıyla verilen mazeret izinleri arasında beklenmesi gereken asgari bir aylık süre şartı kaldırılıyor.



Bu Yazıya Tepki Ver